انگور در سر تا سر عرض های جغرافیایی معتدله و در شرایط آب و هوایی نیمه استوایی کشت می شود. در مناطق استوایی، انگور را بعد از برداشت عاری از برگ نموده و هرس می کنند که در اثر آن سیکل رشد جدیدی آغاز گردیده و محصول دوم در همان سال بدست می آید. بیشتر مساحت کشور ما را زمین های با شیب تند تا متوسط تشکیل می دهد.
از طرفی بیشترین مساحت این زمین ها در نقاطی از کشور ما واقع شده است که امکان آبیاری در این زمین ها به آسانی امکان پذیر نمی باشد. بنابر این جهت حفاظت خاک و جلوگیری از فرسایش خاک، کاشت گونه های قابل کشت در شرایط دیم مانند زیتون، بادام، ارقام زراعی و به خصوص انگور دیم ضروری است.
محصولات دیم به طور کلی از لحاظ فیزیولوژیکی زودرستر بوده و زودتر از ارقام آبی همان رقم وارد بازار مصرف می شود. به عنوان مثال، انگور عسکری دیم زودتر از همان رقم در شرایط کشت آبی وارد بازار مصرف شده و درصد قند آن نیز بیشتر می باشد.
فهرست کتاب آموزشی
- انگور دیم و اهمیت آن
- اهمیت هرس انگور
- کاشت قلمه های ریشه دار
- کاشت قلمه های ریشه دار در زمین اصلی
- کاشت مستقیم قلمه های بدون ریشه
- عملیات داشت
- هرس رویشی و تربیت تاج مناسب
- هرس باردهی
- هرس سبز و اهمیت آن