کتاب آموزشی ضرورت کوددهی پتاسیم در پیاز ( افزایش محصول با بهبود کیفیت )
پیاز یکی از گیاهان پر توقع نسبت به پتاسیم بوده و در اثر کمبود آن مقاومت به تنش آبی کاهش می یابد. همچنین وجود پتاسیم برای تولید گلوسیدها و نیز برای تجمع آن در بعضی از اعضای ذخیره ای گیاه لازم است. محقیقن نشان داده اند که با افزایش مصرف کودهای پتاسیمی عملکرد غده و جذب پتاسیم کل و غلظت پتاسیم در غده های پیاز افزایش می یابد.
نتایج مطالعات متعدد نشان داده که مقدار پتاسیم قابل جذب اکثر خاک ها با سرعت بیشتری رو به کاهش بوده و توازن پتاسیم را در بسیاری از مزارع منفی گزارش شده است. چه به علت انجام کشت های متراکم مصرف بی رویه کودهای ازتی و فسفاتی و مصرف ناچیز کودهای پتاسیمی، مقدار برداشت پتاسیم از خاک بیشتر از سرعت آزاد سازی این عنصر بوده است.
پتاسیم قادر است حدود ۴۰ درصد از ازت نیتراتی اضافه گیاه را تبدیل به پروتیین نماید و از این طریق از تجمع نیترات در پیاز جلوگیری به عمل آورد.
فهرست مطالب کتاب آموزشی
- عوامل موثر بر جذب پتاسیم توسط گیاهان
- نقش پتاسیم در پیاز
- مروری بر تحقیقات انجام شده
- پیشنهادها ( چه باید کرد ؟ )