دوستان عزیز روستایی: حیاط خانه های شما اغلب بسیار بزرگ ولی متاسفانه بدون استفاده است. در حالی که خانم ها و آقایان خوش ذوق از این موقعیت می توانند بهترین بهره برداری را کرده و فضای سبز و زیبا و روح بخشی ایجاد کنند. از سایه، میوه و زیبایی درختان و گل هایی که می کارید بهره مند شوید و شادابی و نشاط را برای اعضا خانواده به ویژه کودکان به ارمغان آورید.
شما می توانید قسمتی از فضای باغچه را نیز به کاشت سبزی ها اختصاص دهید. با سبزی کاری در خانه همیشه سبزی تازه و سرشار از ویتامین و مواد غذایی مورد نیاز بدن و خوش خوراک و بدون آلودگی میکروبی و شیمیایی را زینت بخش سفره خود کنید. سبزی کاری سرگرمی بسیار لذت بخشی است که هم فضای سبز زیبایی ایجاد می کند و هم در هزینه های شما صرفه جویی می شود.
وقتی شما در خانه سبزی می کارید می توانید بدون استفاده از سموم و کود شیمیایی و یا با کمترین میزان مصرف کود شیمیایی و آبیاری باغچه با آب سالم، سبزی تازه و سالم تولید کرده و سلامتی خود و خانواده عزیزتان را تضمین کنید.
فهرست مطالب
انتخاب نوع سبزی بر حسب مساحت باغچه
انتخاب زمین برای باغچه
شرایط محیطی مناسب برای سبزی کاری
کود دهی
توصیه های عمومی برای مصرف کود شیمیایی در کشت سبزی ها
آماده سازی زمین
روش کاشت سبزی ها
کشت مستقیم
کشت نشایی
تناوب کاشت سبزی ها
موفقیت در کاشت بذر
جدول راهنمای کاشت و داشت بعضی از سبزی های برگی
سبزی های برگی فصل خنک : اسفناج، شاهی، جعفری، گشنیز، شنبلیله، تره ایرانی، مرزه، شوید، نعناع، کرفس، کاهو، کلم پیچ، گل کلم
سبزی های ریشه ای فصل خنک: چغندر لبویی، هویج، شلغم، تربچه، پیاز، سیر، سیب زمینی
سبزی های برگی فصل گرم: ریحان
سبزی های میوه ای فصل گرم: گوجه فرنگی، بادمجان، فلفل سبز، خیار، خربزه و طالبی، هندوانه
نکات مهم در سبزی کاری و مصرف آن