کتاب آموزشی حاضر مشخصات، نحوه زندگی و طرز خسارت عوامل خسارت زا روی درختان پسته را به زبان ساده بیان می نماید. همچنین روش های کنترل آن ها راتوضیح می دهد که امیدواریم تولیدکنندگان پسته را در شناسایی عوامل خسارت زا در باغ های خود کمک نماید.
در دوره ۶۰ ساله گذشته عمده ترین دغدغه و تشویش خاطر باغداران مسائل آفات و بیماری های آن بوده است و تولید کنندگان پسته همواره به منظور کاهش خسارت ناشی از این عوامل از کنترل شیمیایی که شدیدترین روش برخورد با آفات به شمار می رود استفاده نموده اند.
در مسیر کنترل آفات و بیماری های پسته، باغداران متحمل خسارت شدید مالی به لحاظ هزینه های تهیه سموم، ادوات شیمیایی و محلول پاشی گردیده اند اما هیچ گاه مشکل آنها برطرف نشده است و معمولا کاهش خسارت به طور موضعی و موقتی بوده است. تجارب نشان می دهد بسیاری از پسته کاران از دانش کافی در زمینه شناخت مسائل باغ های خود و نحوه برخورد با آنها برخوردار نیستند و از این رو عملیاتی که با استفاده از مواد شیمیایی در باف های پسته انجام می شود نه تنها مشکل را حل ننموده است بلکه به ابعاد این معضل نیز افزوده است.
ما همواره معتقدیم استفاده از مواد شیمیایی و حشره کش به نحوی که در سال های اخیر در باغهای پشته مصرف می شود مطلوب نیست و لازم است باغداران در روش برخورد با آفات و بیماری های درختان پسته تجدید نظر نمایند. در همین رابطه تحقیقات در زمینه به کارگیری سایر روش ها برای کنترل آفات پسته در حال انجام می باشد و در پاره ای موارد تاثیر روش های غیر شیمیایی به اثبات رسیده است.
فهرست مطالب کتاب آموزشی :
پسیل معمولی پسته ( شیره خشک )
پروانه های چوبخوار پسته
سنهای زیان آور
شپشک های پسته ( سپرداران )
پروانه میوه خوار
زنجره ( شیره تر )
سوسک سر شاخه خوار
کنه های درختان پسته
عارضه لکه پوست استخوانی میوه پسته
پروانه برگ خوار سفید
زنبورهای مغزخوار پسته
کاپنودیس یا سوسک ریشه پسته
پروانه پوست خوار میوه پسته ( کراش )
شب پره خر نوب
آفات انباری پسته
آلودگی کیوه پسته به افلاتوکسین
بیماری پوسیدگی طوقه ( گموز ) و ریشه پسته
نماتدهای مولد غده ریشه پسته
بیماری های خشکیدگی سرشاخه ها
بیماری لکه برگی
بیماری ماسوی