کتاب آموزشی بیماری های تغذیه ای گاو
در این کتاب آموزشی که به صورت رنگی و تصویری تهیه شده است، با انواع بیماری های تغذیه ای گاو آشنا می شوید و راه های پیشگیری و درمان آن ها را نیز فرا خواهید گرفت.
در بین گاو های اهلی بیماری های تغذیه ای بیشترین اهمیت را در گاو های شیرده دارد. برای تولید شیر بیشتر لازم است گاو شیرده هر سال آبستن و سپس زایمان کند. انتقال از وضعیت آبستنی به غیر آبستنی و شیردهی اغلب یک تجربه ناخوشایند برای گاوها می باشد. اکثر بیماری های تغذیه ای مانند: تب شیر، کتوز و ا به جایی شیردان در دو هفته اول شیردهی اتفاق می افتد.
گاو در زمان آبستنی به انرژی، پروتیین و مواد معدنی بیشتری نیاز دارد. با پیشرفت آبستنی این نیاز افزایش می یابد. به طوری که در اواخر آبستنی به اوج می رسد. ولی نیاز تغذیه ای گاو بعد از زایمان و با تشکیل آغوز بسیار فراتر از نیاز دوران رشد جنین می باشد که یا باید از طریق جیره تامین شود و یا باید از ذخایر بدنی تامین گردد. نیاز به مواد مغذی که با افزایش فعالیت غده پستان بر گاو تحمیل می شود، هیچ موقع نمی تواند برآورده شود و لذا منجر به ایجاد و گسترش ناراحتی های تغذیه ای مثل تب شیر، کتوز و… می گردد.
مخاطبان کتاب آموزشی :
- دامداری های صنعتی و نیمه صنعتی
- عموم دامداران
- دانشجویان و سایر علاقمندان به دامپروری
اهداف کتاب آموزشی :
مخاطبان گرامی شما با مطالعه این کتاب :
- با بیماری تب شیر، علایم و پیشگیری و درمان آن آشنا می شوید.
- با بیماری کتوز، علایم و پیشگیری و درمان آن آشنا می شوید.
- با بیماری جا به جایی شیردان، علایم، انواع آن و درمان آن آگاهی می یابید.
- با بیماری نفخ و انواع آن و نحوه پیشگیری و درمان آن اطلاع پیدا می کنید.
فهرست مطالب
بیماری تب شیر
عوامل زمینه ساز برای ابتلا به تب شیر
علایم تب شیر
بیماری کتوز
نفخ
جا به جایی شیردان