معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

نخل خرما یکی از درختان مهم باغی در ایران به شمار می رود که نقش مهمی در امنیت غذایی، ایجاد اشتغال، تولید درآمد اقتصادی، حفظ  و پایداری محیط زیست و تحصیل ارز از طریق صادرات ایفا می کند. از میوه خرما علاوه بر مصرف تازه خوری، تولید بیش از ۵۰ نوع فرآورده غذایی، صنعتی و دارویی امکان پذیر است. شناخت ارقام و ویژگی های کمی و کیفی آنها و بهینه سازی شرایط جهت ظهور پتانسیل نهفته آنها می تواند نقش بسیار مهمی را در اقتصادی نمودن صنعت خرما در کشور ایفا نماید. در شرایطی که میانگین عملکرد خرمای کشور حدود ۵ تن در هکتار است نتایج مطالعات سازگاری ارقام تجاری خرما در مناطق مختلف کشور نشان می دهد که پتانسیل تولید ارقام خشک و نیمه خشک حداقل ۲ برابر و در ارقام نرم تا ۵ برابر میانگین فعلی کشور می باشد. از طرفی با شناخت نیازهای اکولوژیک ارقام مختلف و اجرای برنامه های صحیح مدیریتی در نخلستان ها می توان کیفیت محصول تولیدی را افزایش و نسبت محصول درجه یک به دو و سه که در حال حاضر ۴۰ به ۶۰ می باشد را معکوس نمود و میانگین قیمت خرمای صادراتی را حداقل به میانگین جهانی رساند.

استان خوزستان از قدیم الایام یکی از مناطق اصلی تولید خرما در کشور به شمار می رود. حدود ۲۵% از صادرات خرمای کشور به این استان اختصاص دارد و خرمای سایر مهمترین رقم صادراتی استان می باشد. اغلب شهرستان های استان مستعد کشت و پرورش خرما می باشند.

در حال حاضر شهرستان های شادگان، آبادان، اهواز، خرمشهر و بهبهان از قطب های اصلی تولید خرمای استان به شمار می روند. خرما در بین محصولات باقی استان به ترتیب با اختصاص ۷۴ و ۶۵ درصد از سطح زیر کشت ( ۳۸۵۰۰ هکتار ) و تولید ( ۱۴۴۰۰۰ تن ) رتبه اول را دارا می باشد که با توجه به پیش بینی برنامه توسعه کاشت نخل خرما در استان در قالب برنامه پنج ساله چهارم در حدود ۱۰۰۰۰ هکتار جایگاه این محصول کاملا روشن و امید بخش خواهد بود. بدیهی است که تحقق این مهم با توسعه تجاری نخلستان های خرما بر محوریت ارقام مرغوب و تجاری توصیه شده توسط بخش تحقیقات امکان پذیر خواهد شد. لذا معرفی ارقام مرغوب و با پتانسیل عملکرد بالا جهت توسعه کاشت خرما و برنامه های اصلاح و احیا نخلیات در استان از اهمیت انکار ناپذیری برخوردار می باشد.

در این مطلب سعی شده است که ۲۵ رقم عمده استان با کمک تصاویر و ذکر برخی از مهمترین ویژگی های کمی و کیفی همچون رنگ، شکل، اندازه، عملکرد، کیفیت و بازار پسندی، قابلیت شستشو، حمل و نقل، نگهداری و انبارداری و زمان مصرف معرفی شوند.

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

معرفی تصویری ارقام مختلف خرما

 

محصولات فروشگاه در زمینه خرما

[product-catalogue id=’32’]

حتما ببینید

کتاب آموزشی آفات انباری خرما

کتاب آموزشی آفات انباری خرما

کشور ایران با دارا بودن تولید سالیانه بالغ بر ۹۰۰ هزار تن خرما یکی از …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *