سیب زمینی شیرین جزو یکی از محصولات غذایی با ارزش به ویژه در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر همانند آفریقا، هند، چین، ژاپن، جزایر اقیانوس آرام و جنوب ایالات متحده بوده و نوزدهمین محصول با ارزش در جهان می باشد. این گیاه در نقاطی رشد می کند که گندم و سیب زمینی قادر به رشد مناسبی نیستند و امکان رشد این محصول تا ۴۰ درجه عرض شمالی و ۳۵ درجه عرض جنوبی و تا ارتفاع ۳۰۰۰ متری از سطح دریا وجود دارد.
گاهی اشتباها سیب زمینی شیرین و سیب زمینی را از یک جنس و یا خانواده تصور می کنند در حالی که این دو گیاه از نظر جنس، خانواده، مراحل تولید، دسته بندی و ذخیره سازی با هم متفاوت بوده و نبایستی به طور مشابه تیمار گردند.
فهرست مطالب
وضعیت تولید سیب زمینی شیرین در جهان
گیاه شناسی
قسمت های مهم گیاه
رشد و نمو
نیازهای اقلیمی : درجه حرارت – نور – رطوبت – خاک
ترکیبات شیمیایی ریشه های ذخیره ای : ماده خشک – کربوهیدرات – نشاسته – قندها – آنتوسیاتین – کاروتنوییدها – لیپیدها – ویتامین C – مواد معدنی – پروتیین
موارد مصرف
تکثیر
کاشت
مصرف کود
علایم ناشی از کمبود و زیادی عناصر غذایی : ازت – فسفر – پتاسیم – کلسیم – منیزیم – گوگرد – آهن – بر – منگنز – آلومینیم
برداشت
التیام
انبار
مسئله صادرات