مردم زمان خرید برنج به کیفیت دانه برنج اهمیت بسیار زیادی می دهند. از نظر مصرف کنندگان، کیفیت دانه برنج بستگی به خواص ظاهری و طعم آن دارد. کیفیت پخت برنج در رقم های مختلف برنج با هم فرق می کند. کیفیت پخت برنج به عامل های زیادی بستگی دارد.
شرایط محیطی مانند آب و هوا، خاک، آفت ها و بیماری ها و حتی چگونگی برداشت و خشک کردن برنج، روی کیفیت پخت تاثیر می گذارد. رقم های محلی کشور، کیفیت پخت و بازار پسندی بسیار خوبی دارند ولی میزان عملکرد آن ها در هکتار، پایین است. رقم های پر محصول معرفی شده با توجه به عملکرد خوب و بالای آن ها، از نظر کیفیت پخت مطلوب و قابل قبول بوده ولی در حد رقم های برنج بومی، نمی باشد.
در این کتاب آموزشی سعی شده است به شما آموزش داده شود که منظور از کیفیت دانه برنج چیست و چه عواملی در بالا بردن و یا پایین آمدن کیفیت دانه های برنج، تاثیر دارند.
اهداف این کتاب آموزشی
خوانندگان گرامی، شما با مطالعه این کتاب آموزشی :
با ویژگی های دانه برنج آشنا می شوید.
کیفیت دانه های برنج را از نظر کیفیت تبدیل – کیفیت ظاهری دانه – کیفیت پخت، کیفیت غذایی و کیفیت خوراک، تشخیص می دهید.
می توانید برنج های مختلف را از نظر کیفیت با هم مقایسه کنید.
روش هایی را که موجب افزایش کیفیت برنج می شود در مزرعه خود به کار می برید.
فهرست کتاب آموزشی
- چگونه کیفیت دانه های برنج را ارزیابی کنیم؟
- کیفیت تبدیل
- کیفیت ظاهری دانه
- طبقه بندی شکل دانه برنج
- کیفیت پخت برنج
- طبقه بندی دانه های برنج از نظر مقدار آمیلوز
- وضعیت دانه های برنج با آمیلوز متفاوت، پس از پخت
- غلظت ژل برنج
- درجه حرارت ژلاتینی
- طویل شدن دانه های برنج
- کیفیت غذایی برنج
- کیفیت خوراک دانه برنج