گوشت ماهی سرشار از پروتئین، ویتامین ها و مواد مورد نیاز بدن است. به عقیده کارشناسان، آبزیان می توانند به عنوان یک منبع مطمئن و کاهش دهنده اثرات سوء تغذیه مورد استفاده قرار گیرند. پروتئین حیوانی، (به ویژه پروتئین موجود در گوشت ماهی ) به دلیل داشتن اسید های آمینه لازم و عوامل محرک رشد، اثر مهمی در ترمیم بافت ها و سلامتی و شادابی انسان و رشد بدن دارد و کمبود این پروتئین سبب عدم تعادل دستگاه عصبی، عقب ماندگی فکری، رنجوری و ضعف جسمانی در انسان می شود و مقاومت بدن را در برابر بیماری های عفونی کاهش دهد.
علی رغم نقش و تاثیر مصرف ماهی و سایر آبزیان در افزایش ضریب سلامتی افراد جامعه، مصرف سرانه آبزیان کشور ما هم اکنون ۸ کیلوگرم است که در مقایسه با مصرف سرانه جهانی ناچیز است. با توجه به اینکه در چند سال اخیر تولید ماهی و سایر آبزیان در سطح کشور افزایش چشم گیری داشته است ولی هنوز درصد بالایی از افراد رغبت چندانی به خوردن ماهی و سایر آبزیان نشان نمی دهند که بدون شک یکی از علل عمده این امر، عدم شناخت کافی از ارزش غذایی گوشت ماهی و سایر آبزیان است. به امید اینکه همه ما بتوانیم از خواص آبزیان بیشتر بهره مند شویم و از مصرف گوشت قرمز کاسته و به موازات آن، مصرف آبزیان به ویژه ماهی را افزایش دهیم.
فهرست کتاب آموزشی
- مقایسه گوشت ماهی با سایر گوشت ها
- ارزش غذایی گوشت ماهی
- گوشت ماهی و رابطه آن با بیماری ها
- راه های تشخیص ماهی تازه، مانده و فاسد
- انواع طبخ ماهی