انار از جمله درختانی است که علاوه بر داشتن میوه های بسیار لذیذ و خوشمزه، دارای مصارف پزشکی و صنعتی نیز می باشد. پوست میوه، پوست ریشه و پوست ساقه آن از قدیم در پزشکی به عنوان دارو و در صنعت دباغی و رنگرزی مورد استفاده بوده است.
علاوه بر این، انار به علت داشتن گل های زیبا و منحصر به فرد در بعضی از مناطق ایران به عنوان گیاه زینتی کشت می شود، گاهی نیز هم چون گیاهان زرشک، سنجد و تمشک، از گونه های وحشی آن به علت داشتن شاخه های خاردار به عنوان حصار و پرچین در اطراف باغ ها و مزارع استفاده می شود.
اهداف این کتاب آموزشی
خوانندگان گرامی شما با مطالعه این کتاب آموزشی :
با شرایط آب و هوایی مورد نیاز برای رشد و تولید انار آشنا می شوید.
با مراحل مختلف کاشت، داشت و برداشت انار آشنا می شوید.
به اهمیت هرس و انواع آن پی می برید.
با آفات و بیماری های مهم انار آشنا خواهید شد.
با خواص درمانی این محصول با ارزش آشنا خواهید شد.
فهرست کتاب آموزشی
- ریخت شاسی و گیاه شناسی انار
- شرایط اقلیمی انار
- سطح زیر کشت و پراکنش انار
- کاشت انار
- انتخاب محل و طراحی باغ
- روش های تکثیر
- تکثیر جنسی
- تکثیر غیر جنسی
- کاشت نهال در زمین اصلی
- داشت انار
- آبیاری
- نیاز غذایی درخت انار
- عناصر غذایی پر مصرف
- عناصر غذایی میان مصرف
- عناصر غذایی کم مصرف
- هرس درختان انار
- هرس زمستانه یا هرس خواب
- هرس تابستانه یا هرس سبز
- آفات انار
- کرم گلوگاه انار و روش های مبارزه با آن
- شته انار
- بیماری های انار
- ترکیدگی میوه انار
- آفات سوختگی
- علف های هرز انار
- مبارزه با علف های هرز انار
- برداشت و انبار داری
- برداشت انار
- شست و شو و ضدعفونی انار
- درجه بندی و بسته بندی انار
- حمل و نقل و انبار داری
- بازار پسندی انار
- صادرات انار
- صنایع تبدیلی و فرآورده های انار
- دانه انار خشک
- رب انار
- آب انار
- سرکه انار
- خواص درمانی انار
- اثرات شفابخش رب انار
- اثرات شفابخش گل انار
- اثرات شفابخش پوست انار
- اثرات شفابخش برگ انار