کشت نباتات علوفه ای به خصوص یونجه نه تنها موجب رفع نیاز علوفه احشام می گردد بلکه نقش بسیار ارزنده ای را در حفاظت خاک داشته و در بین نباتات علوفه ای به علت کیفیت خوش خوراکی و دارا بودن ذخایر غذایی ( مواد پروتئینی و معدنی مختلف از قبیل کلسیم و انواع ویتامین های مختلف ) و امکان نگهداری آن در زمستان اهمیت خاصی پیدا نموده و امروزه تولید آن توسعه یافته و سطح کشت زیادی را به خود اختصاص داده است.
ارزش این محصول تنها به دلیل مواد غذایی آن نبوده بلکه اثرات مطلوبی در اصلاح زمین های زراعی از راه تهویه و قرار گرفتن در تناوب زراعی، زهکشی و افزایش مواد آلی خاک دارد. مراکز مهم مصرف این محصول دام داری های صنعتی و سنتی و به مقدار خیلی کم مرغ داری ها ( به میزان ۵ – ۳ درصد جیره غذایی طیور تخم گذار و مرغ مادر ) می باشد. بنابر این کشت این محصول ارزنده با هدف افزایش عملکرد کمی و کیفی تولید می تواند کمک فراوانی به رفع نیاز علوفه نماید.
اهداف این کتاب آموزشی
خواننده گرامی، شما با مطالعه این کتاب آموزشی :
با روش احداث مزرعه اختصاصی جهت تولید بذر یونجه آشنا می شوید.
با شرایط تولید بذر از مزارع اختصاصی تولید علوفه آگاهی پیدا می کنید.
با شرایط و عوامل موثر در تشکیل و تولید هر چه بیشتر بذر ( بیشترین عملکرد تولید بذر در هکتار ) آشنا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
اهمیت تولید یونجه و بذر آن
روش تولید بذر
مشخصات لازم برای ایجاد مزرعه تولید بذر
شرایط جوی مناسب
انتخاب زمین
آزمون خاک و تعیین نیاز غذایی
تهیه بستر بذر
انتخاب و میزان بذر در واحد سطح
فاصله مزرعه تولید بذر یونجه با مزارع یونجه مجاور
روش کشت
آبیاری مزرعه یونجه بذری
زمان برداشت بذر
بذر گیری از مزارع اختصاصی تولید علوفه
انتخاب مزرعه جهت بذر گیری یونجه