به این بیماری شیره ترش بلاست جوانه، بلاست شکوفه، خشکیدگی باکتریایی سرشاخه و سوختگی سیخک هم گفته می شود. در طی چند سال اخیر زوال و مرگ و میر سریع درختان گیلاس، زردآلو، هلو، آلبالو، شلیل، آلو، گوجه سبز و بادام شایع است. برای جلوگیری از بروز این گونه عوارض، شناخت عامل دقیق مسبب این مرگ و میرها ضروری است.
از طرف دیگر شناخت غلط از عوامل بیماری زا سبب سم پاشی های بی رویه در باغات می شود که این موضوع آلودگی محیط زیست و هدر رفتن نیرو و سرمایه را به دنبال دارد. بیماری شانکر باکتریایی در درختان میوه باعث خشک شدن نهال ها و درختان جوان می شود. در درختان مسن این بیماری موجب خشکیدن جوانه ها و گل های درختان بیمار می گردد و محصول درخت به شدت کاهش می یابد.
هدف های کتاب آموزشی
با مطالعه این کتاب آموزشی
با نحوه خسارت
راه های انتقال
روش های کنترل
بیماری شانکرباکتریایی درختان میوه آشنا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
نشانه های بیماری روی تنه درختان
نشانه های بیماری روی جوانه ها
نشانه های بیماری روی برگ
نشانه های بیماری روی میوه
عامل بیماری
روش های پیشگیری و کنترل بیماری