بوته های گندم در تمام مراحل رشد و در تمام محیط های طبیعی در معرض تنش های زنده و غیر زنده قرار دارند که رشد و نمو آن ها را مختل می سازند. عوامل بیماری زای گیاهی، آفات، علف های هرز، عوامل غیر زنده مانند شرایط آب و هوایی، عناصر غذایی و آلاینده ها از جمله عواملی هستند که تولید گندم را تهدید می کنند. عوامل بیماری زای گیاهی شامل قارچ ها، ویروس ها، باکتری ها، نماتد ها و غیره می باشند که در بین آن ها قارچ ها از اهمیت بیشتری برخوردارند.
بیماری سپتوریوز سنبله گندم در سراسر جهان وجود دارد. در جنوب غربی آمریکا، آمریکای جنوبی، اروپا، آفریقا و آسیای شرقی وجود دارد. این بیماری در مناطق گرم و مرطوب مانند جنوب شرقی آمریکا، اروپا و جنوب برزیل گسترش و اهمیت ویژه ای دارد. این بیماری هم چنین در مناطق نیمه خشک آمریکا مانند مونتانا نیز وجود داشته و باعث ایجاد خسارت می شود. در آلمان نیز بیماری سپتوریوز سنبله عامل مهم کاهش به شمار می رود. در ایران سپتوریوز گندم اولین بار در سال ۱۳۲۰ با نام Septoria graminis توسط پتراک و اسفندیاری گزارش گردید.
اهداف این کتاب آموزشی
خوانندگان عزیز، شما با مطالعه این کتاب آموزشی :
با بیماری سپتوریوز سنبله گندم آشنا می شوید.
از اهمیت و خسارت بیماری سپتوریوز سنبله گندم آگاه می شوید.
با علایم بیماری سپتوریوز سنبله گندم آشنا می شوید.
از چرخه زندگی و همه گیری بیماری آگاهی پیدا می کنید.
روش های کنترل بیماری را فرا می گیرید.
فهرست کتاب آموزشی
- تاریخچه و پراکنش بیماری
- اهمیت و خسارت بیماری
- علایم بیماری
- عامل بیماری
- چرخه زندگی و همه گیری بیماری
- کنترل بیماری