مصرف سبزیجات به صورت تازه و پخته شده در بین ایرانیان از قدیم الایام به صورت یک سنت و عادت مرسوم بوده و از خصوصیات طبی و بهداشتی آن آگاهی داشته اند. برای درمان سرما خوردگی افراد، آش سبزی تهیه می شده و برگ جعفری که حاوی ویتامین ث بالایی می باشد جز مواد اصلی سبزی آش استفاده می شد. امروزه ثابت شده است که سبزی ها به دلیل دارا بودن ویتامین ث بالا خاصیت ضد سرطانی دارند و در درمان بسیاری از بیماری ها موثراند. از طرفی به دلیل شهر نشینی و ماشینی شدن زندگی بشر و عدم تحرک و پویایی در فعالیت های فردی، چاقی گریبان گیر جوامع شهری شده است.
بنابراین پزشکان سبزی ها را به خاطر مواد فیبری و سلولوزی توصیه می نمایند. اما مسئله ای که طی دو دهه اخیر حادث شده بحث باقی مانده نیترات در سبزیجات به ویژه سبزی های برگی است که نه تنها به طور مستقیم بهداشت و سلامت مصرف کننده را تهدید می کند بلکه کاهش مصرف سبزی به دلیل نگرانی های مردم به طور غیر مستقیم عوارض جبران ناپذیری را به همراه خواهد داشت که بایستی عوامل موثر در تجمع نیترات در سبزی ها را ریشه یابی کرد و در صدد رفع این عوامل گام برداشت، زیرا سلامت مصرف کننده مهم ترین عامل در پایداری و تداوم تولید است.
فهرست کتاب آموزشی
احیا نیترات
تجمع نیترات در گیاه
آلودگی خاک ها و آب ها به نیترات
عوارض و خطرات ناشی از تجمع نیترات بر روی انسان ها
حد مجاز نیترات در سبزی ها و آب آشامیدنی
عوامل موثر بر تجمع نیترات در سبزی ها
نوع گیاه یا گونه گیاهی
اثر نوع کود، روش مصرف و تغذیه مناسب گیاهی
اثر آبیاری، دوره انبار داری و فرآیند سبزی ها
پیشنهادات موثر در کاهش نیترات در سبزی ها و منابع زیرزمینی