برای رسیدن به عملکرد بالا و کیفیت مطلوب محصول، رعایت تغذیه بهینه گیاه ضروری است. در تغذیه بهینه هم بایستی عناصر غذایی ضروری به اندازه کافی در اختیار قرار گیرد و هم تعادل و نسبت بهینه بین عناصر برقرار گردد. این نسبت ممکن است برای گیاهان مختلف متفاوت باشد. در حالت عدم تعادل تغذیه ای، با افزودن مقداری از عناصر غذایی نه تنها افزایش عملکردی رخ نمی دهد، بلکه اختلالاتی نیز در رشد گیاه ایجاد شده و در نهایت عملکرد محصول کاهش خواهد یافت.
روش های مختلفی برای تشخیص کمبود و تعیین مقدار عناصر غذایی قابل استفاده گیاه وجود دارد که برای مثال می توان به آزمون خاک، تجزیه برگ، تجزیه میوه و استفاده از علائم ظاهری گیاه اشاره کرد. از لحاظ علم تغذیه گیاهی، عنصری برای گیاه ضروری است که بدون حضور این عنصر گیاه قادر نباشد چرخه زندگی خود را کامل کند، نقش عنصر در گیاه منحصر به همان عنصر باشد و عنصر دیگری نتواند جایگزین آن شود و عنصر به طور مستقیم در سوخت و ساز گیاه شرکت داشته باشد.
اهداف این کتاب آموزشی
خوانندگان عزیز شما با مطالعه این کتاب آموزشی :
با اهمیت کمبود عناصر غذایی در گیاه
نشانه های کمبود عناصر مورد نیاز گیاه
و آثار سوء ناشی از کمبود آن ها آشنا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
علائم کمبود در گیاهان
کلید تشخیص کمبود عناصر غذایی در گندم
نیتروژن
فسفر
پتاسیم
گوگرد
منیزیم
آهن
روی
منگنز
مس
بور