از اساسی ترین عوامل موثر بر رشد درختان میوه که باید در عملیات باغبانی مورد توجه قرار گیرد تا کمیت و کیفیت میوه ها بهبود یابد، تغذیه درختان میوه می باشد. تامین عناصر غدایی پرمصرف ( ماکرو ) و کم مصرف ( میکرو ) مورد نیاز گیاه یکی از راه های بهبود تولید محصول است. در اقلیم خشک و نیمه خشک کشور ایران، میزان آهک و PH خاک بالا است، بنابراین میوه های یدست آمده از نظر عناصر ریز مغذی، فقیر است زیرا یا درخت نمی تواند این عناصر را جذب کند و یا در صورت جذب، به دلیل رسوب در آوندهای درخت، امکان استفاده از آنها وجود ندارد. به این ترتیب حرکت این مواد به سمت برگه، دانه و میوه بسیار کند می شود. به همین دلیل، غلظت آن ها در اندام های گیاهی مورد مصرف انسان، پایین می آید و در نتیجه انسان با کمبود این عناصر رو به رو می گردد.
اهداف این کتاب آموزشی
شناخت عناصر غذایی مضر، مفید و ضروری برای درختان میوه
شناخت راه های مختلف تشخیص میزان عناصر غذایی درختان میوه
تفسیر نتایج آزمون خاک برای پی بردن به نیازهای غذایی میوه
آشنایی با روش تجزیه برگ به عنوان بهترین روش ارزیابی وضعیت تغذیه ای درختان میوه
آشنایی با روش و زمان مناسب نمونه گیری برگ درختان میوه برای انجام آزمایش های بافت گیاه
شناخت برخی از مهم ترین علائم کمبود عناصر غدایی در درختان میوه
آشنایی با روش کانال کود و چالکود جهت رفع نیازهای غذایی درختان میوه
آشنایی با مهم ترین منابع کودی مورد استفاده در درختان میوه
فهرست کتاب آموزشی
عناصر غذایی مورد نیاز گیاهان
روش های ارزیابی وضعیت تغذیه درختان میوه
آزمون خاک
تجزیه بافت برگ
تشخیص علائم کمبود عناصر غدایی با تحرک آنها در درخت
رابطه علائم کمبود عناصر غدایی با تحرک آنها در درخت
چالکود
چگونگی اجرای روش چالکود در باغ های کم تراکم
چگونگی اجرای روش کانال کود در باغ های پر تراکم
منبع کودهای مورد استفاده برای تغذیه درختان میوه
نکات مهم درباره مصرف کودهای حاوی عناصر کم مصرف