نهال سالم، اصیل و با کیفیت، سنگ زیر بنای تولید و توسعه باغ داری و عامل تعیین کننده برای بهره وری مناسب و مطلوب از منابع تولید و نیل به امنیت غذایی و استقلال اقتصادی کشور می باشد. دست یابی بهره برداران به نهال سالم و با کیفیت، باعث افزایش محصول و در غیر این صورت باعث فقدان انگیزه تولید و دوری آن ها از بخش کشاورزی خواهد شد تجربه نشان داده است که نهال های سالم و با کیفیت، فقط در نهالستان های خوب و مناسب تولید می شود و در نهایت احداث باغ های سالم، یکنواخت و اقتصادی، زمانی مسیر میسر می شود که زمینه های لازم را برای تولید نهال سالم و دارای اصالت ژنتیکی و مطابق با استاندارد های مصوب فراهم گردد.
از طرف دیگر در دنیای امروزی کلیه فعالیت های تولیدی و اقتصادی به صورت رقابتی بوده و کسانی موفق می باشند که بتوانند محصول با کیفیت خوب و در عین حال ارزان تولید و عرضه نمایند. در بخش باغبانی نیز برای احداث یک باغ مدرن و اقتصادی که بتواند در کمترین زمان ممکن سرمایه هزینه شده را برگشت داده و به سود دهی قابل قبول برسد. به عوامل تولید از قبیل زمین و آب مناسب، نهال اصلاح شده، سالم و با کیفیت و … نیاز می باشد.
نهالستان به مکانی گفته می شود که با توجه به منابع آب و خاک و شرایط آب و هوایی برای تولید و تکثیر نهال و اندام های تکثیری سالم و اصیل و منطبق با ضوابط قرنطینه ای مورد استفاده و بهره برداری قرار گیرد.
اهداف این کتاب آموزشی
خوانندگان عزیز، شما با مطالعه این کتاب آموزشی :
با انواع عوامل موثر در احداث یک نهالستان خوب و موفق آشنا می شوید.
با آب و هوای مناسب برای احداث نهالستان آشنا می شوید.
با خاک های مناسب برای احداث نهالستان آشنا می شوید.
با نحوه رقابت نهالستان ها و اقتصادی نمودن تولید آشنا می شوید.
با مشخصات نهال گواهی شده درختان میوه آشنا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
- راهنمای انتخاب محل مناسب برای احداث نهالستان
- شرایط و ضوابط احداث نهالستان
- شرایط لازم برای محل احداث نهالستان
- فاکتور های اکولوژیکی
- آب و هوا
- توپوگرافی
- آب
- هوا
- فاکتور های اقتصادی
- کارگر
- وسایل و تجهیزات
- رقابت
- فاکتور های مربوط به جامعه شناسی
- فاکتور های بیولوژیکی و زیست محیطی