استفاده بهینه از منابع خاک، آب و تولید محصولات سالم کشاورزی در دنیای رقابت امروز به منظور دست یابی به امنیت اجتماعی و اقتصادی جامعه، امری ضروری به نظر می رسد. منابع طبیعی به عنوان بستر فعالیت بشر دارای کاربری متنوع کشاورزی، خانگی و صنعتی می باشد و از ترکیب این ویژگی ها حالات بسیار متعددی را فرا روی بشر قرار می دهد.
شناخت خصوصیات منابع خاک و آب جهت به کارگیری آن ها در تولید محصولات کشاورزی از یک طرف موجب ارتقا تامین مواد غذایی و سلامت جامعه و از طرف دیگر حفظ محیط زیست به منظور استمرار بهره برداری از منابع می گردد. در راهبرد های جدید کشاورزی تنها افزایش کمی تولیدات کشاورزی مد نظر قرار ندارد بلکه خصوصیات کیفی محصولات و حفظ منابع طبیعی نیز لحاظ گردیده است. به منظور بهره وری مناسب کشاورزان از منابع خاک و آب و کشت محصولات کشاورزی، شناخت دقیق خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و بیولوژیکی خاک، آب و گیاه به کمک تجربه های آزمایشگاهی امری است ضروری که در این کتاب آموزشی با روش های مختلف نمونه برداری از خاک، آب و گیاه آشنا خواهید شد.
اهداف این کتاب آموزشی
خوانندگان گرامی، شما با مطالعه این کتاب آموزشی با مطالب زیر آشنا می شوید :
نحوه نمونه برداری از خاک به منظور تجزیه و توصیه کودی
نحوه نمونه برداری از آب به منظور توصیه کودی و طراحی نوع آبیاری
نحوه نمونه برداری از اندام های زراعی و باغی به منظور رفع کمبود عناصر غذایی
فهرست کتاب آموزشی
- نمونه برداری خاک
- محل نمونه برداری
- روش نمونه برداری
- عمق نونه برداری
- زمان نمونه برداری
- وسایل نمونه برداری
- نحوه آماده سازی نمونه ها برای تجزیه آزمایشگاهی
- توصیه هایی عمومی برای نمونه برداری
- نمونه برداری از آب آبیاری
- نمونه برداری از آب های سطحی
- نمونه برداری از آب های زیر زمینی
- نمونه برداری از گیاه
- نمونه برداری از گیاهان زراعی
- نمونه برداری از گیاهان سبزی و صیفی
- نمونه برداری از گیاهان باغی