گوجه فرنگی در گیاه شناسی به عنوان میوه طبقه بندی می شود. در علوم باغبانی در طبقه سبزیجات میوه ای قرار می گیرد. منشا اصلی گوجه فرنگی از مناطق جنوبی رشته کوه های آند، صحرای کواستال در پرو، اکوادور و قسمت های مرکزی مکزیک بوده لیکن اروپایی ها این محصول را در سطح دنیا توسعه دادند. طعم، بافت و خصوصیات پخت گوجه فرنگی، به رقم، مدیریت کاشت، شرایط محیطی و مراقبت در زمان کاشت و پس از برداشت ارتباط دارد. خصوصیات کیفی هر رقم، تعیین کننده نحوه مصرف آن است، لذا آنها را بر اساس ویژگی مورد نیاز پرورش می دهند. این کتاب آموزشی به نحوه نگهداری و فرآوری پس از برداشت گوجه فرنگی پرداخته است.
فهرست کتاب آموزشی
نکات مهم در انتخاب گوجه فرنگی جهت مصرف تازه خوری و فرآوری
روش انبار نمودن گوجه فرنگی تازه
نکات قابل توجه برای نگهداری گوجه فرنگی
روش های رایج برای نگهداری گوجه فرنگی
آبدهی مجدد به گوجه فرنگی خشک
گوجه فرنگی خرد ( فلیک ) و پودر شده
نحوه استفاده صحیح از وسایل جهت کنسرو نمودن
روش های غیر رایج برای کنسرو
فرآیند در ارتفاعات
پاستوریزه کردن با اتوکلاو یا تحت فشار