ماهی قزل آلا، بومی رودخانه های ساحلی شمال غرب آمریکا بوده و از اواخر قرن نوزدهم میلادی اهلی شده است این ماهی از خانواده آزاد ماهیان می باشد و محیط زیست آن معمولا بالا دست رودخانه و نزدیکی سرچشمه ها که سرشار از اکسیژن خنک و شفاف بوده و دور از آلودگی است زندگی می کند. ماهی قزل آلا به صورت طبیعی در رودخانه ها از موجودات کوچک آبزی مانند گاماروس و حتی از ماهیان هم اندازه و کوچک تر از خود تغذیه می کند.
این ماهی در ۲ تا ۳ سالگی به بلوغ جنسی می رسد و معمولا در محیط آرام و سرشار از اکسیژن و در میان سنگ های کوچک و شن و ماسه های بستر رودخانه های سرد و جریان دار تخم ریزی می کند. ماهی قزل آلا به صورت پرورشی با استفاده از منابع آبی مانند چشمه ها، چاه ها، رودخانه ها و قنوات که دارای اکسیژن کافی بوده و هیچ گونه آلودگی نداشته باشد و در محیط های بتونی، محیط های محصور، تانک ها و قفس های شناور و استخر های خاکی با بستر شنی پرورش داده می شود.
ماهی قزل آلای رنگین کمان نسبت به سایر گونه ها توان سازگاری زیادی با تغییرات محیط داشته و در مقابل بیماری ها مقاوم می باشد و با توجه به رشد سریع آن، در نقاط مختلف دنیا پرورش داده می شود.
اهداف این کتاب آموزشی
خواننده گرامی، شما با مطالعه این کتاب آموزشی :
با ماهی قزل آلا و عوامل موثر در رشد آن آشنا می شوید.
به نحوه اجرای سیستم برگشت آب خروجی استخر ها پی می برید.
با تجهیزات لازم در پرورش متراکم ماهی قزل آلا آشنا می شوید.
با مزایای پرورش توام ماهی با کشاورزی آشنا می شوید.
به اهمیت غذا و غذا دهی در پرورش ماهی پی می برید.
با ملاحظات بهداشتی و علایم غیر عادی در مزارع پرورش ماهی آشنا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
- عوامل موثر در رشد ماهی قزل آلا
- آشنایی با برخی روش های نوین افزایش تولید ماهی قزل آلا
- تجهیزات لازم برای اجرای سیستم برگشت آب
- افزایش تولید ماهی قزل آلا با استفاده از مدیریت تولید لایه ای
- افزایش تولید در واحد حجم ماهی قزل آلا با استفاده از رها سازی بچه ماهی با اوزان بالا
- توام سازی پرورش ماهی با فعالیت های کشاورزی
- تهیه و نگهداری خوراک ماهی
- نکات ضروری قابل توجه در رابطه با غذا دهی و تغذیه قزل آلا
- ملاحظات بهداشتی در مزارع پرورش قزل آلا