درخت زیتون به دلیل مقاومت به کم آبی و سازگاری با خاک های کم بازده و فقیر و تولید محصول با ارزش و کم هزینه از نظر اقتصادی بسیار حائز اهمیت می باشد. در قرآن مجید، خداوند سبحان در سوره های نحل – تین – نور- انعام و عبس به نام زیتون قسم یاد کرده و پیامبر نیز فرموده اند زیتون غذای من است، در انجیل بیش از دویست بار از زیتون نام برده شده و در تورات نیز از آن به عنوان نخستین درخت یاد شده است.
فرآورده های زیتون از جمله کنسرو، روغن، زیتون پرورده می باشد که از لحاظ غذایی و اقتصادی بازدهی بسیار خوبی دارند. آیا شما با پرورش زیتون آشنا هستید؟ آیا می دانید میزان دما – نور- آب و نوع خاک مورد نیاز کشت زیتون چگونه است؟ آیا با نحوه ازدیاد زیتون آشنا هستید؟ آیا می دانید در دوره داشت چه عملیاتی جهت افزایش تولید زیتون باید انجام داد؟ آیا با مراحل برداشت و چگونگی فرآوری این محصول آشنا هستید؟ ما در این کتاب آموزشی قصد داریم اطلاعات مفیدی پیرامون سوالات بالا در اختیار شما عزیزان قرار دهیم، با آرزوی اینکه بتوانید در عمل از این اطلاعات استفاده نمایید.
هدف این کتاب آموزشی
خوانندگان عزیز شما با مطالعه این کتاب آموزشی می توانید :
نیازهای گیاه زیتون را تشخیص دهید.
علائم کمبود عناصر ریز مغذی گیاه را در شکل ظاهری آن تشخیص دهید.
مراحل عملیاتی داشت را بیان کنید.
بیماری های گیاهی زیتون را تشخیص دهید.
راه های مبارزه با آفات و بیماری های گیاهی زیتون را بیان کنید.
روش برداشت و فرآوری زیتون را توضیح دهید.
فهرست کتاب آموزشی
گیاه شناسی زیتون
نیازهای درخت زیتون
ازدیاد زیتون
کاشت قلمه ها
مراحل داشت
آبیاری
آفات و بیماری های درخت زیتون
برداشت و فرآوری میوه زیتون