کتاب آموزشی زیتون ( معرفی ارقام و بهترین زمان برداشت )
یکی از مهم ترین عملیات باغبانی، انتخاب بهترین زمان و روش برداشت زیتون است. این عوامل می تواند بر کیفیت و کمیت محصول آن سال، هزینه های تولید و محصول سال آینده بسیار موثر باشد، برای انتخاب بهترین زمان برداشت و دست یابی به نتیجه بهتر باید موارد زیر در نظر گرفته شود :
به منظور استحصال روغن میوه باید بیشترین درصد روغن با کیفیت مناسب را دارا باشد.
برای تهیه زیتون کنسروی، کیفیت میوه به نوع تقاضا و روش فراوری و به ویژه اندازه آن بستگی دارد.
برای تضمین تولید محصول در سال بعد باید حداقل صدمه به درخت وارد شود.
حداکثر درشتی میوه زمانی است که تغییر رنگ میوه شروع می شود، بعد از تکمیل تغییر رنگ و رسیدن نهایی، رطوبت میوه و در نتیجه وزن آن تدریجا کاهش می یابد. در این زمان رنگ میوه بنفش و در بعضی ارقام سیاه و دارای حداکثر روغن با کیفیتی خوب و حداکثر ماده خشک در میوه است.
فهرست کتاب آموزشی
- میوه زیتون
- رقم زرد
- رقم روغنی
- رقم بلیدی
- رقم لچینو