تعداد زیادی کشاورز در هلند وجود دارند که در تولید سیب زمینی متخصص می باشند و سال های سال تجارب زیادی از جزییات کارها را بدست آورده اند، و در مجموع، دولت مبالغ هنگفتی را جهت تحقیق در امر سیب زمینی اختصاص داده است. این دانش نسبتا وسیع تئوری و عملی بدست آمده را می توان با تهیه روش های کاربردی مناسب و سازگار با شرایط غالب اغلب کشور ها مورد بهره برداری قرار داد. و این کار خطیر می تواند با آشنا و مطلع ساختن کشاورزان، تحت روش های متداول هلند انجام گیرد.
چهار بخش اولیه این کتاب آموزشی اطلاعات عمومی در رابطه با فاکتور های موثر در رشد محصول سیب زمینی، کیفیت و رشد و توسعه غده های آن فراهم نموده است. بخش های بعدی توضیح روش های کاشت سیب زمینی در ارتباط با چهار بخش تئوری قبلی ارایه می نمایند. با کمک زمینه های این اطلاعات که در روش های زراعی گوناگون است، خواننده می تواند تصمیم بگیرد که چطور می توان بهترین نتیجه هر دو حالت یعنی محصول سالانه فراوان و کیفیت بالا را توسط سازگاری و روش های خاص با شرایط موجود بدست آورد.
فهرست کتاب آموزشی
- رشد و نمو غده
- فیزیولوژی غده
- رشد غده ها
- رشد و نمو ( اندام های هوایی )
- تعداد ساقه ها
- تعداد طبقات شاخ و برگ
- نسبت وزن خشک برگ به ساقه
- شکل و تیپ اندام های هوایی
- فاکتور های اساسی تعیین کننده میزان عملکرد محصول
- تولید و راندمان شاخ و برگ
- توزیع ماده خشک
- ماده خشک غده ها
- برآورد و تخمین محصول سالانه سیب زمینی
- کیفیت
- اندازه غده
- شکل غده
- رشد ثانویه
- رنگ گوشت و پوست غده
- ماده خشک موجود غده سیب زمینی
- قهوه ای رنگ شدن داخلی
- لهیدگی و کبود شدن داخلی – لکه سیاه
- گری، پوست زخم معمولی
- کوددهی
- پیش تیمر های لازم برای غده های بذری سیب زمینی
- کاشت
- آماده کردن بستر بذر
- عمق کاشت
- فاصله ردیف و فاصله کاشت
- روش های کاشت
- خاک دهی پای بوته و کنترل علف های هرز
- کنترل و مبارزه با Late Blight
- عامل بیمارب فیتوفترا
- برداشت
- درجه بندی و انبار
- بازاریابی و فروش محصول سیب زمینی
- انبار
- درجه بندی
- بازاریابی و فروش سیب زمینی