کلزا با متوسط تولید ۲ تن در هکتار، بیش از ۴۲ درصد روغن با کیفیت مناسب در دانه و ۳۸ درصد پروتئین در کنجاله دارد و روغن آن در صنعت صابون سازی و کنجاله و بقایای آن در تغذیه دام مصرف دارد و این گیاه قابلیت کشت پاییزه و در مناطق کم آب را داشته، می توان گزینه مناسبی برای قطع وابستگی به روغن وارداتی باشد. از این رو سطح زیر کشت آن در ایران طی سال های اخیر مرتبا افزایش یافته است.
عواملی که باعث حضور و خسارت برخی از عوامل زیان رسان در مزارع کلزا به این شرح می باشد :
افزایش سطح زیر کشت کلزا
کاشت گیاهانی نظیر شلغم، کلم و تربچه که هم خانواده کلزا و دارای آفات مشترکی هستند
وجود ماده سینگرین در گیاهان خانواده کلم باعث جلب حشرات مکنده ای مثل شته ها می شود
فهرست کتاب آموزشی
شته سبز هلو
شته خردل
شته مومی کلم
گونه غالب شته های کلزا
دوره زندگی و تغییرات جمعیت شته ها
دشمنان طبیعی شته های کلزا
کفشدوزک هفت نقطه ای
مگس های سیرفید
باتوری سبز
پارازتیوئید ها
پاتوژن ها
نکات مهم برای کنترل شته های کلزا
برنامه مدیریت انبوهی کلزا