زیتون از دیرباز به عنوان یکی از منابع تامین کننده مواد غذایی بشر به شمار می رفته و خوشه زیتون همواره سمبل صلح و دوستی تلقی گردیده است. زیتون علاوه بر ارزش غذایی دارای فوائد طبی قابل توجهی با عنایت به طبیعی بودن روغن و دارا بودن اسید های چرب غیراشباع و اسید اولئیک می باشد که این خاصیت موجب کاهش کلسترول خون و جلوگیری از بروز بیماری های قلبی می گردد. توسعه زیتون از نظر اشتغال زایی نیز بسیار مهم بوده چرا که از زمان تهیه قلمه در باغ های مادری جهت تولید نهال ریشه دار تا زمان برداشت و فرآوری و بازار رسانی محصول در ایجاد اشتغال فعال و مولد سهم مهمی را به خود اختصاص می دهد.
وجود درختان با قدمت چند صد ساله در اقصی نقاط کشور نشان از جایگاه ویژه این محصول داشته، که با شناسایی ظرفیت های توسعه این محصول می توان پی به پتانسیل تولید روغن برد. زیتون این قابلیت مهم را دارد که می تواند عرصه های بسیار وسیعی از اراضی کم بازده را که در آن ها محصول دیگری تولید اقتصادی نداشته را در بر گیرد و در این راستا با شناسایی عرصه های مستعد و شرایط آب و هوایی مناسب و استفاده از ارقام برتر و بهره گیری از عملیات اصلاحی و به کارگیری کود، سم و مبارزه با آفات و بیماری ها، هرس به موقع، رعایت تراکم کشت و اصول صحیح برداشت و در نهایت فرآوری مناسب می توان به حداکثر توانمندی رسید.
فهرست کتاب آموزشی
تاریخچه زیتون
مشخصات گیاه شناسی
سیاست های طرح اصلاح و توسعه باغ های زیتون
سطح زیر کشت و پراکندگی زیتون در ایران و سایر کشور ها
مدیریت باغ های زیتون
زیتون و فرآورده های آن
میوه زیتون
روغن زیتون
تفاله زیتون
کنسرو زیتون
برگ زیتون
چوب زیتون
صابون زیتون
هسته زیتون
ارقام زیتون
فرآوری محصول زیتون
دور نمای توسعه زیتون در ایران