کتاب آموزشی ضرورت کوددهی پتاسیم در درختان سیب
یکی از علل عمده پایین بودن میزان تولید در واحد سطح در باغ های سیب کشور، بی توجهی به مدیریت بهینه آب و کود می باشد. در حالی که برای عملکرد ۲۰ تن در هکتار متجاوز از ۱۰۰ کیلوگرم نیتروژن، حدود ۲۰ کیلوگرم فسفر، ۱۲۰ کیلوگرم پتاسیم، ۵۰ کیلوگرم کلسیم، ۴۰ کیلوگرم منیزیم، ۴۰ کیلوگرم در هکتار گوگرد و حدود ۲ کیلوگرم عناصر کم مصرف ( ریز مغذی ) از خاک برداشت می شود، باغ داران در باغ های سیب عمدتا به مصرف اوره و فسفات آمونیوم بسنده و از مصرف کود های دیگر غافل مانده و سایر نیاز غذایی سیب به آب آبیاری حدود ۵۰۰۰ متر مکعب آب در سال است ولی متاسفانه باغ داران با آبیاری کرتی خود علاوه بر هدر دادن آب، ریشه درختان را نیز دچار مشکل تهویه می نمایند. در رابطه با تعیین نیاز غذایی صحیح درختان سیب در گذشته روش مطلوبی وجود نداشت و برخی اوقات آزمون خاک برای درختان میوه انجام می گرفت که معمولا چندان موثر نبود.
در ده سال اخیر با وجود آن که تجزیه برگ در کنار آزمون خاک قرار گرفته ولی از کارایی بالا به دلیل افزایش شیوه سلولی در داخل درختان که نتیجه زیادی بی کربنات در آب های آبیاری باغ های سیب می باشد. از کارایی خوبی برخوردار نبوده و به ناچار برای افزایش عملکرد و بهبود کیفی سیب، اعمال روش های دیگری برای تعیین نیاز های غذایی درختان سیب، نیاز می باشد.
فهرست کتاب آموزشی
- نقش پتاسیم
- مروری بر تحقیقات انجام شده
- اهمیت نسبت نیتروژن به کلسیم و پتاسیم به کلسیم در میوه سیب