تولید انواع دانه های روغنی تنها حدود ۱۵-۱۰ درصد از نیاز مصرفی کشور را تامین می کند. جهت افزایش تولید روغن، محققان تولید محصولات روغنی مانند کلزا را در اولویت برنامه های خود قرار داده اند. کلزا می تواند در تناوب با گندم و جو قرار گرفته و از تراکم بیماری ها، آفات و علف های هرز بکاهد و باعث افزایش عملکرد دانه این محصولات شود.
اگرچه پیش بینی می شود با اجرای طرح توسعه دانه های روغنی سطح زیر کشت و تولید کلزا افزایش یابد، ولی وجود عوامل نامساعد محیطی مانند تنش خشکی می تواند دست یابی به اهداف فوق را با مشکل مواجه سازد. امید می رود با توجه به گسترش سطح زیر کشت گیاه کلزا در کشور و افزایش بروز خشکی در سال های اخیر، این کتاب آموزشی بتواند برای محققین، دانشجویان و کشاورزان مفید واقع شود.
فهرست کتاب آموزشی
تعریف خشکی
تاثیر خشکی بر کلزا
اختلاف گونه های براسیکا در تحمل به خشکی
تاثیر خشکی بر عوامل تشکیل دهنده عملکرد در کلزا
تاثیر خشکی در مرحله جوانه زنی و سبز شدن
تاثیر خشکی در مرحله روزت و ساقه دهی
تاثیر خشکی در مرحله غنچه دهی، گل دهی و پر شدن دانه