کتاب آموزشی نقش پتاسیم در افزایش عملکرد و بهبود کیفیت نیشکر
با رعایت اصول مصرف بهینه کودی مخصوصا مصرف کود های پتاسیمی به صورت سرک در خاک های تخلیه شده نظیر خاک های شمال خوزستان و یا شمال کشور، به سهولت می توان عملکرد هکتاری نیشکر را تا حد پیش بینی شده در برنامه های چهارم توسعه و چشم انداز ۲۰ ساله کشور افزایش داد.
رعایت تعادل بین عناصر غذایی یکی از عوامل موثر در افزایش تولید محصول می باشد، به طوری که کاهش هر یک از این عناصر بر طبق قانون حداقل لیبیگ، کاهش عملکرد محصول را سبب خواهد شد. نیشکر مانند هر گیاه قندی دیگر نیاز بالایی به پتاسیم دارد به طوری که با تولید ۱۰۰ تن نی حدود ۱۵۰ کیلوگرم در هکتار پتاسیم از خاک توسط ساقه ها برداشت می شود که مقدار کود پتاسیمی توصیه شده برای جبران این مقدار ۴۰۰ کیلوگرم در هکتار خواهد بود.
فهرست کتاب آموزشی
- پتاسیم و نقش آن در نیشکر
- مروری بر تحقیقات انجام شده
- میانگین فاکتور های کمی و کیفی اندازه گیری شده
- نقش سولفات روی در افزایش شکر