شواهد تاریخی نشان می دهد که پسته برای اولین بار توسط فرقه اسماعیلیه در اواخر قرن پنجم ه.ق پس از دامغان و سمنان و قم به قزوین آورده شد سپس به رفسنجان و کرمان و یزد و … منتقل شد.
در سال ۱۲۲۱ ه.ق مورخی به نام ژبر، پسته قزوین را بهترین در زمان خود معرفی کرد. گونه ی دیگری از جنس پسته مانند بنه در کوه های شمال و جنوب استان قزوین وجود دارد. پسته خوراکی بومی قزوین به دلیل داشتن رنگ سبز عالی و اسید آمینه های ضروری، مزه و طعم دلچسب و چربی مناسب، از کیفیت بالای غذایی، دارویی و بهداشتی برخوردار است و تنها مشکل پسته بومی قزوین اندازه کوچک و متوسط آن می باشد که این مشکل در فروش و صادرات آن با توجه به رنگ سبز و چربی بالا و بالاخص دانسیته بالای پسته های تولیدی استان قزوین اعم از بومی و غیر بومی که بواسطه اقلیم خاص حد فاصل خشک و خنک می باشد ( هم خشکی و گرمای لازم را داشته و هم طول روز بلند روز های آفتابی بالا و هم مقدار مناسبی از رطوبت و خنکی هوا ) تا کنون حل شده است.
فهرست کتاب آموزشی
- تاریخچه و اهمیت اقتصادی محصول پسته استان قزوین
- مناطق مستعد کشت پسته استان قزوین
- سطح زیر کشت پسته استان قزوین عملکرد و میزان تولید
- ارقام موجود در منطقه و پراکنش آن
- پایه های عمده باغات استان و روکش های تکثیر
- درجه بندی باغ ها و سطوح مکانیزاسیون
- نظام های بهره برداری
- وضعیت تغذیه
- آبیاری و روش های مرسوم و سطوح اجرای آبیاری تحت فشار
- وضعیت آب و خاک و مسایل شوری
- آفات، بیماری ها و علف های هرز عمده
- وضعیت برداشت و نحوه فرآوری پسته در استان قزوین
- درجه بندی، بسته بندی و حمل و نقل پسته تولیدی
- انبار داری
- ضایعات بعد از برداشت
- برآورد هزینه تولید و برداشت و فرآوری یک کیلو محصول خشک
- اعتبارات و هزینه های عمرانی پروژه پسته در برنامه اول و دوم
- مشکلات و تنگناهای پسته در استان