واژه خشکی به معنای کم بودن مقدار بارش ها ( باران و برف ) در دوره ای کوتاه یا بلند مدت است. که می توان آن را به عنوان یکی از مهم ترین مشکلات کشاورزان در سطح جهانی و به ویژه کشور های خشک و نیمه خشک مانند ایران دانست. درختان مرکبات نیز به عنوان محصولاتی که سالانه به حدود ۹۰۰ تا ۱۲۰۰ میلی متر آب نیاز دارند در بسیاری از مناطق به دلیل خشکی و نامناسب بودن زمان بارندگی ها اغلب دچار کاهش محصول و افت کیفیت میوه می شوند.
جالب توجه است که حتی در شمال کشور نیز که به ظاهر پر باران است، باغ ها دچار خشکی می شوند. زیرا از یک طرف میزان بارش ها بسیار متفاوت است به گونه ای که گاهی مقدار بارش در یک منطقه کمتر از منطقه دیگر است. از طرف دیگر حتی در بخش های پر باران بیشتر اوقات توزیع فصلی بارندگی با نیاز آبی گیاهان زراعی و باغی هماهنگ نمی باشد. به این ترتیب درختان در فصول گرم سال به کم دچار می شوند. در کتاب آموزشی حاضر سعی شده است تا ضمن بررسی اثرات کم آبی در مرکبات به راه های پیشگیری از آن نیز پرداخته شود.
اهداف این کتاب آموزشی
شما مخاطب گرامی با مطالعه این کتاب آموزشی :
با انواع کم آبی در گیاهان آشنا می شوید.
به نشانه های کم آبی در درختان مرکبات پی خواهید برد.
به به کارگیری راه های پیشگیری، قادر خواهید بود تا از اثرات سو خشکی در مرکبات جلوگیری نمایید.
و در نهایت می توانید تا حدود زیادی از کاهش مقدار و کیفیت محصول مرکبات جلوگیری کنید.
فهرست کتاب آموزشی
نقش آب در زندگی گیاهان
انواع کم آبی در گیاهان
نیاز به آب در مرکبات
اثرات کم آبی در درختان مرکبات
راه های پیشگیری از اثرات خشکی در مرکبات
واکنش دفاعی درختان مرکبات در هنگام کم آبی
معرفی پایه های متحمل به خشکی در مرکبات