خوب است بدانیم که ۷۵ درصد یک هزینه دامداری صرف تهیه و خرید خوراک دام می شود. به همین دلیل شناخت مواد غذایی و تشخیص نیازهای غذایی دام، از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در مدیریت صحیح یک واحد دامداری ( خواه سنتی و یا صنعتی ) هزینه های تغذیه و نگهداری دام، باید با میزان تولید محصولات آن متناسب باشد. بنابراین ضروری است، اطلاعات، دانش و توان علمی دامداران روستایی، درباره فرهنگ تغذیه مناسب و صحیح، همواره تقویت شود تا با بکارگیری یافته های جدید علمی و در نظر گرفتن شرایط اقلیمی و فرهنگی مناطق روستایی ( در امر تغذیه دام )، به افزایش تولیدات و حفظ سلامتی دام دست یابند.
فهرست مطالب کتاب آموزشی
آشنایی مختصر با نیازهای غذایی دام
کنسانتره یا غذای متراکم چیست؟
مواد مغذی موجود در کنسانتره و اهمیت آن در تولید و تامین سلامتی دام
پروتئین ها
کربوهیدرات ها یا مواد انرژی زا
چربی ها
مواد معدنی
ویتامین ها
برخی از مواد سازنده کنسانتره و ارزش غذایی آنها
جو
سبوس گندم
کنجاله سویا
کنجاله پنبه دانه
ملاس چغندرقند
تفاله چغندرقند
اوره
مزایای استفاده از کنسانتره در تغذیه دام
اهمیت مصرف کنسانتره در افزایش تولید شیر
تاثیر مصرف کنسانتره در میزان رشد گوساله ها
اهمیت مصرف کنسانتره در گوسفندان پرواری
نکات مهم در مصرف کنسانتره
انواع کنسانتره
مزایای کنسانتره پلت
میزان کنسانتره و کل خوراک مورد نیاز دام