گردو بومی ایران است و از تنوع ژنتیکی زیادی برخوردار می باشد. مهم ترین علت این است که تکثیر درخت گردو به طریقه جنسی ( به وسیله بذر ) انجام شده است و به دلیل تکثیر جنسی به تعداد درختان گردوی کشور، ژنوتیپ گردو موجود است و هر ژنوتیپ خصوصیات متفاوتی با درخت مجاور خود دارد. در میان ژنوتیپ های کشور، نمونه های کم نظیر و دارای صفات با ارزشی وجود دارند. این تنوع ژنتیکی از نظر به نژادی بسیار با ارزش است اما برای صادر کردن میوه گردو به بازار های جهانی یک نواختی محصول اهمیت دارد. شناسایی ژنوتیپ های برتر کشور و تکثیر آن ها به طریق رویشی ( غیر جنسی ) مهم می باشد. کاشت یک باغ گردو با رقم مشخص، عملیات مکانیزه داشت و برداشت آن را امکان پذیر و صادرات محصول را فراهم می سازد.
دوره نونهالی طولانی ( دیر باردهی )، عملکرد کم، سختی عملیات داشت و برداشت، پایین بودن کیفیت محصول و بالا بودن هزینه تولید از مشکلات عمده تکثیر گردو به طریق جنسی می باشد که در باغات گردوی کشور وجود دارد. مرسوم ترین روشی که برای تکثیر غیر جنسی درخت گردو مورد استفاده قرار می گیرد روش پیوند زدن است. تکثیر غیر جنسی از چند قرن پیش در اغلب کشور های جهان جایگزین روش کشت بذر گردو شده است در کشور ما که منشا و مهد گردوی جهان است تولید گردوی پیوندی به دلیل کم بودن درصد گیرایی پیوند نسبت به سایر درختان میوه و نیاز به رعایت اصول فنی برای افزایش گیرایی پیوند، پیشرفت کمی داشته است. هم چنین باغداران و تولید کنندگان نهال اطلاعات کمی از مزایای تولید نهال پیوندی گردو دارند. در این کتاب آموزشی علاقه مندان، با تولید نهال گردو پیوندی آشنا می شوند.
اهداف این کتاب آموزشی
شما با مطالعه این کتاب آموزشی با :
مزایای گردوی پیوندی
روش های تولید نهال گردوی پیوندی
استاندارد های نهال گردوی پیوندی آشنا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
- معایب استفاده از نهال بذری گردو
- مزایای استفاده از نهال های پیوندی
- ازدیاد گردوی پیوندی
- عوامل موثر در گیرایی پیوند گردو
- انواع متداول پیوند گردو
- استاندارد های گردوی پیوندی آماده فروش