کتاب آموزش جامع زراعت برنج

کتاب آموزش جامع زراعت برنج

برنج یکی از غلات مهمی است که در کشورهای در حال توسعه از استقبال زیاد و مصرف بالایی برخوردار است. اما میزان تولید و صادرات آنها در جهان چندان قابل توجه نیست. برای رسیدن به خودکفایی در برنج باید علاوه بر متعادل کردن مصرف و اصلاح رژیم غذایی، به دنبال راه های افزایش تولید بود.

تامین آب، تجهیز و نوسازی اراضی، استفاده از ماشین آلات در مراحل مختلف تولید برنج، کاشت ارقام اصلاح شده و پر محصول، اصلاح ساختار شالیکوبی ها، درجه بندی و بسته بندی مناسب و رعایت اصول به زراعی می تواند علاوه بر تامین نیاز داخلی، صادرات برنج را نیز به دنبال داشته باشد.

کتاب مصور حاضر براساس تجربیات محققان و کارشناسان و کشاورزان خبره تهیه شده است و امید است قدمی کوچک در جهت آشنایی با اصول زراعت برنج ، کاهش هزینه ها و افزایش تولید محسوب شود.

کتاب آموزش جامع زراعت برنج

فهرست مطالب

روش های کاشت برنج

معایب کاشت مستقیم برنج

مزایای کاشت مستقیم برنج

کاشت غیر مستقیم برنج ( روش نشا کاری )

مزایای کاشت غیر مستقیم برنج

انتخاب و تهیه بذر

سبک و سنگین کردن بذر

ضد عفونی بذر برنج

جوتنه دار کردن بذرها

انتخاب و تهیه زمین خزانه

مصرف کودهای شیمیایی در خزانه

انواع خزانه

خزانه جوی و پشته ای

خزانه جعبه ای

مراقبت از خزانه

مبارزه با علف های هرز خزانه

زمان مناسب انتقال نشا

تهیه زمین اصلی

روش های افزایش مواد آلی در زمین های زیر کشت برنج

کودهای شیمیایی

ازت ( نیتروژن )

فسفر

پتاسیم

عناصر غذایی ضروری کم مصرف ( ریز مغذی )

نشا کاری

مزایای کاشت با ماشین نشاکار

تنظیم ارتفاع آب در کرت ها

مبارزه با علف های هرز

کودپاشی

آبدزدک و کرم ساقه خوار

شته و زنجره

کرم های برگ خوار

بیماری پوسیدگی طوقه و بیماری بلاست برنج

بیماری سوختگی غلاف، بیماری لکه قهوه ای

بیماری آکاگاره

برداشت برنج

خرمن کوبی

برداشت برنج با کمباین

خشک کردن شلتوک

پوست گیری، سفید کردن و انبار برنج

آفات انباری

حتما ببینید

کتاب آموزشی تیپ در گاو های شیری

کتاب آموزشی تیپ در گاو های شیری

تحقیقات و پژوهش های زیادی بیانگر اثر تیپ بر طول عمر اقتصادی و تولید گاو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *