کتابی که تقدیم می شود حاوی بخشی از اطلاعات حرفه شیرین زنبورداری است که به صورت ساده بیان شده است. شرط موفقیت در هر زمینه ای داشتن علاقه، پشتکار و تلاش کافی است، ولی بدون داشتن آگاهی لازم به فنون مربوطه، نتیجه مطلوبی به دست نخواهد آمد.
در دنیای امروز زنبورداری مدرن با توجه به موارد فوق، پیشرفت های زیادی به همراه داشته و جا دارد زنبورداران و علاقمندان این فن به اهمیت علم و آگاهی توجه کرده و با بررسی در زمینه های گوناگون به موفقیت رسیده و بهره و نتیجه خوبی از زحمات خود به دست آورند.
در این کتاب سعی ما بر آن است تا گامی کوچک در جهت شناخت بیشتر زنبور عسل این حشره مفید برداریم و در این راستا با ارئه روش های نوین و بیان مفاهیم به زبان ساده و گویا موجبات درک همه را فراهم آوریم. جا دارد از کمیته امور دام و آبزیان و کارشناسان محترم واحد زنبورداری که در تهیه مطالب و ارائه سرفصل های تخصصی با ما همکاری نمودند، تشکر به عمل آید.
امید است مطالب این کتاب بتواند موجبات ارتقا آگاهی شما عزیزان را فراهم آورد.
فهرست مطالب
بخش اول: نقش زنبور عسل در زندگی انسان
فصل اول: نقش زنبور عسل در گرده افشانی
بخش دوم: پرورش زنبور عسل
فصل اول: نژادهای زنبور عسل
فصل دوم: انواع کندو
فصل سوم: وسایل کار کندو
فصل چهارم: زندگی زنبور عسل در داخل کندو
فصل پنجم: بازدید و مهاجرت دادن کندو
بخش سوم: تکثیر و ازدیاد زنبور عسل
فصل اول: روش های تکثیر
فصل دوم: ازدیاد و تعویض ملکه
فصل سوم: تغذیه مصنوعی
بخش چهارم: بیماری ها و آفات مهم زنبور عسل
فصل اول: بیماری های مهم زنبور عسل
فصل دوم: آفات مهم زنبور عسل
فصل سوم: سمپاشی کشاورزی و تاثیر آن در زنبورداری
بخش پنجم: چند نکته مهم در زنبورداری