کتاب آموزش لوبیا از کاشت تا برداشت

کتاب آموزش لوبیا از کاشت تا برداشت

حبوبات پس از غلات مهم ترین منبع غذایی بشر و لوبیا از مهم ترین حبوبات جهان محسوب می شود. لوبیا یکی از منابع مهم پروتیین و تولید انرژی برای انسان می باشد. انواع لوبیا ۲۰ تا ۲۵ درصد پروتیین دارد که می تواند جایگزین مناسبی برای پروتیین حیوانی باشد.

کتاب حاضر اختصاص به یکی از محصولات کشاورزی مهم یعنی همان لوبیا دارد. لوبیا از جمله محصولات مهم است که دارای جایگاه ویژه ای از نظر تغذیه ای برای جامعه است و از نظر اقتصادی نقش مهمی برای کشاورزی دارد و می طلبید تا برنامه ریزی دقیقی برای توسعه کمی و کیفی کشت لوبیا و حل مشکلات و معضلات آن به عمل آید. لذا بر آن شدیم تا با کمک و همکاری محققین و مروجین آخرین دستاوردهای علمی و فنی را جمع آوری نموده و جها انتقال به موقع به کشاورزان به منظور افزایش توان علمی آنها در کاشت، داشت و برداشت این محصول موجبات افزایش راندمان تولید و بهره وری این محصول را فراهم سازیم.

کتاب آموزش لوبیا از کاشت تا برداشت

فهرست مطالب

فصل اول: مورفولوژی و فنولوژی لوبیا

سیستماتیک و تکامل

پروتیین دانه

مشخصات گیاه شناسی ( مورفولوژی )

کلاس های تجارتی لوبیا

تشریح مراحل رشد و نمو ( فنولوژی )

مراحل فاز رویشی

مراحل فاز زایشی

فصل دوم: زراعت لوبیا

خصوصیات اکولوژیکی

تناوب

انتخاب بذر

آماده سازی زمین

تراکم بوته و میزان بذر

تاریخ کاشت

روش کاشت

آبیاری

آفات و بیماری های لوبیا

برداشت

ارقام مهم لوبیا

ارقام و لاین های لوبیا قرمز

ارقام و لاین های لوبیا چیتی

ارقام و لاین های لوبیا سفید

فصل سوم : آبیاری لوبیا

مراحل رشد لوبیا بر اساس حساسیت به آب

اثر تنش آبی بر لوبیا

کیفیت آب آبیاری

تامین آب مورد نیاز گیاه

مدیریت و برنامه ریزی آبیاری

پیشنهادات

فصل چهارم: تغذیه لوبیا

شرایط خاک

نمونه برداری از خاک و گیاه

توصیه های کودی و علایم ظاهری کمبود عناصر غذایی

روش و زمان مصرف کودها

توصیه های فنی هنگام محلول پاشی برگی کودها

فصل پنجم: آفات، بیماری ها و علفهای هرز لوبیا

آفات

بیماری های لوبیا

علفهای هرز لوبیا

روش های مبارزه با علفهای هرز مزارع لوبیا

مجموعه تصاویر

حتما ببینید

کتاب آموزشی تیپ در گاو های شیری

کتاب آموزشی تیپ در گاو های شیری

تحقیقات و پژوهش های زیادی بیانگر اثر تیپ بر طول عمر اقتصادی و تولید گاو …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *