امروزه بهره برداری از جلبک های دریایی ( Macroalgae یا Seaweed ) در بخش های صنعت، کشاورزی، دارویی و غذایی ابعاد بسیار گسترده ای یافته و تکنولوژی های مدرن برای تولید و بهره برداری از جلبک ها در کشورهای صنعتی و پیشرفته جهان مورد استفاده قرار می گیرد. جلبک ها از تواناترین گیاهان هستند و قادرند انرژی آینده مورد نیاز بشر را تامین کنند.
جلبک های دریایی یکی از منابع غذایی بوده و می توانند به عنوان غذای انسان و در بخش کشاورزی به عنوان علوفه و مکمل غذایی دام و طیور و آبزیان و کود مورد توجه قرار گیرند. این جلبکها همچنین در بخش های صنعت نیز کاربردهای فراوانی دارند که از جمله می توان به کاربرد آنها در تولید محصولات آرایشی، به عنوان منابع سوختی زیستی و در تصفیه فاضلاب ها اشاره نمود.
بر این اساس در کتاب حاضر سعی بر آن شده تا ضمن ارائه کلیاتی در مورد جلبک های دریایی، چگونگی پرورش یکی از این جلبک ها موسوم به « جلبک اکوما » ارائه شود.
فهرست مطالب
فصل اول : کلیات
مقدمه
جلبک چیست
اهمیت جلبک ها
فراوانی و پراکنش
مصرف جلبک های دریایی در جهان
برخی از کاربردهای جلبک دریایی
- جلبک ها به عنوان غذای انسان
- برخی جلبک های غذایی مهم
- جلبک ها به عنوان علوفه و مکمل غذایی برای دام و طیور و آبزیان
- استفاده از جلبک ها در کشاورزی
- برخی از موارد استفاده از جلبک ها به عنوان کود
- استفاده از جلبک ها در محصولات آرایشی
- استفاده از جلبک ها به عنوان منبع سوخت
- استفاده از جلبک ها در تصفیه فاضلاب
فصل دوم: پرورش جلبک دریایی اکوما
جلبک اکوما
برخی از کاربردهای جلبک اکوما
کشت جلبک اکوما
- درجه حرارت آب
- شوری آب
- نوع بستر
- شدت جریان آب
- نور خورشید
- عمق آب
- آلودگی آب
روش های کشت جلبک دریایی
- روش خطی ثابت
- روش کرجی یا شناور
- روش لاین های طویل
مزایا و معایب این سه روش کاشت
نگهداری از جلبک
آنچه به مزرعه آسیب می رساند
- دشمنان طبیعی
- بیماری ها
- آب و هوا