کتاب آموزشی برداشت و عمل آوری بهداشتی زعفران
زعفران گیاه با ارزشی است که عمدتا در خراسان به ویژه در شهرستان های جنوبی این استان ( بیرجند، قاین، گناباد، فردوس، کاشمر، تربت حیدریه و… ) کاشته می شود. بخشی از زعفران تولیدی داخل کشور و بیشتر آن به خارج از کشور صادر شده که به مصارف گوناگون غذایی و دارویی می رسد.
در حال حاضر ایران بزرگترین تولید کننده و صادر کننده زعفران زعفران جهان می باشد و کشورهای دیگری مانند اسپانیا، یونان، هندوستان و… تولید کنندگان دیگر این محصول در دنیا هستند. برای حفظ و توسعه موقعیت کنونی ایران در سطح جهان بایستی محصول با کیفیت مطلوب، بهداشتی و قابل رقابت با سایر کشورها تولید نمود.
در حال حاضر عمده ترین مشکلی که زعفران ایران با آن مواجه است، آلودگی بسیار زیاد آن است به طوری که متاسفانه زعفران صادر شده به دلیل آلودگی زیاد در مواردی برگشت داده می شود.
ادامه این وضعیت می تواند لطمه بسیار زیادی به موقعیت ایران وارد کند. بهترین راه حل این مشکل به کارگیری روش های صحیح و بهداشتی در مراحل جمع آوری، خشکاندن و نگهداری زعفران می باشد.
فهرست مطالب کتاب آموزشی :
مزایا و اهمیت زعفران
برداشت ( جمع آوری ) گل زعفران
حمل و نقل و نگهداری گل زعفران
روش جداسازی کلاله ( پَر کردن )
خشک کردن
خشک کردن زعفران به وسیله الک و حرارت
نگهداری زعفران