کشت سبزیجات گلخانه ای به خصوص خیار و گوجه فرنگی در نقاط مختلف جهان ابعاد تازه ای یافته است و اینک نه تنها در کشورهای پیشرفته صنعتی بلکه در کشورهایی مانند ترکیه، سوریه، عربستان و اردن نیز بخش عمده ای از خیار مصرفی، محصول گلخانه و تونل های پلاستیکی است.
با استفاده از گلخانه می توان خیار تازه و مرغوب را خارج از فصل عادی و در زمانی که هوای آزاد برای تولید سبزیجات مناسب نیست پرورش داد و با قیمت مناسب به بازار مصرف عرضه نمود.
بوته خیار گلخانه ای همانند بوته خیار معمولی است ولیکن به جای اینکه در زمین رشد کند به طور عمودی تربیت و هدایت می شود. در نتیجه از فضای بیشتری برای تولید محصول استفاده می شود و میوه خیار که از بوته به صورت آزاد آویزان است به دلیل عدم تماس با خاک و رطوبت زمین صاف و سالم می ماند و از کیفیت بالاتری برخوردار و مرغوب تر است و از طرفی با کنترل دقیق شرایط محیطی از قبیل حرارت، رطوبت و میزان کود و غیره، بوته خیار دایما در بهترین شرایط تولید نگهداشته شده و باردهی آن افزایش می یابد.
فهرست مطالب
گلخانه و خیارهای گلخانه ای
مناطق مناسب کشت
ساختمان گلخانه
اسکلت گلخانه
پوشش گلخانه
شرایط محیطی درون گلخانه
وسایل ایجاد گرما
تهویه و خنک کردن گلخانه
کاهش رطوبت
خاک مناسب برای گلخانه
ضدعفونی خاک
روش آبیاری و کیفیت آب
کشت خیار در گلخانه
پوشش خاک با نوار پلاستیکی
زمان کاشت
ارقام مناسب خیار برای گلخانه
کاشت بذر در گلخانه
آبیاری گلخانه
میزان کود مورد نیاز خیار
طریقه دادن کودهای شیمیایی
برداشت خیار