با مطالعه راهکار ها و توصیه های این کتاب آموزشی مصور از هدر رفتن دان در مرغداری ها جلوگیری کنید و به میزان قابل توجهی در هزینه ها صرفه جویی کنید.
چنانچه می دانید بیشترین هزینه تولید گوشت و تخم مرغ را هزینه خوراک تشکیل می دهد (حدود ۶۲-۶۵ درصد) و مرغداران هزینه زیادی را برای تامین مواد غذایی متحمل می شوند و سالانه ارز قابل توجهی برای خرید مواد اولیه دان از کشور خارج می شود. بنابراین لازم است مرغداران عوامل و مواردی را که باعث هدر رفتن دان می شود شناخته و از آن جلوگیری کنند.
متاسفانه ضریب تبدیل دان به گوشت یا تخم مرغ در ایران بالاست و با استانداردهای بین المللی تفاوت معنی داری دارد. برای مثال برای هر ۱درصد افزایش در ضریب تبدیل دان سالانه حدود ۱۲۰ هزار تن دان اضافه در کشور مصرف می شود و ۲۵ درصد کل تولید مرغداری ها نیز بر اثر عدم دقت در مدیریت صحیح، پایین بودن سرعت رشد، تلفات بیش از استاندارد و جوجه نامرغوب از بین می رود.
نکته اساسی که در تغذیه طیور باید دقت شود مقدار دان مصرفی جهت تولید گوشت و تخم مرغ است. هر قدر مقدار دان مصرفی در قبال گوشت و تخم مرغ تولیدی کم باشد هزینه تولید پایین خواهد آمد.
۲۵% کل تولید مرغداری ها بر اثر عدم دقت در مدیریت صحیح، پایین بودن سرعت رشد، تلفات بیش از استاندارد و جوجه نامرغوب، از بین می رود.
مخاطبان کتاب آموزشی :
- کلیه مرغداران
- کارگران مرغداری
- علاقمندان به پرورش طیور
- رانندگان کامیون های حمل غلات
- انبارداران مواد غذایی طیور
- کارخانه تهیه و تولید خوراک دام و طیور
هدف های کتاب آموزشی :
خوانندگان گرامی شما با مطالعه این کتاب:
- با شرایط و مشخصات یک دان خوب آشنا می شوید.
- با عوامل هدر رفتن دان قبل از ورود به مرغداری آشنا می شوید.
- با نحوه مبارزه با موش های انبار دان آشنا می شوید.
- با عوامل هدر رفتن دان به وسیله قارچ زدگی ( کپک زدگی ) و فساد آگاهی می یابید.
- با عوامل هدر رفتن دان در اثر تغذیه نامناسب آشنا می شوید.
- با عوامل مدیریتی جلوگیری از هدر رفتن دان و راه های جلوگیری از آن آشنا می شوید.
فهرست مطالب کتاب آموزشی :
- دان خوب چه شرایطی باید داشته باشد؟
- عوامل و موارد هدر رفتن دام
- عوامل خارجی و داخلی
- طرز ساختن طعمه فسفر دوزنگ
- عوامل قارچی
- راه های جلوگیری از رشد قارچ یا کپک زدگی دان
- تلفات
- عوامل مدیریتی
- خرید جوجه مرغوب
- حذف جوجه های ضعیف
- سن حذف گله
- معالجه گله بیمار
- ریزش دان از دانخوری ها
- تنظیم هوای داخل سالن
- بررسی وضعیت رشد
- استفاده از دانخوری های آویز
- استفاده از نور قرمز
- اطمینان از کارکرد ترازوها
- عوامل تغذیه ای
- استفاده از دان ساچمه ای و پلت
- ترکیب مناسب حجم جیره با انرژی آن
- پخش شن در بستر طیور
- استفاده از فرمول های کامپیوتری
- تنظیم جیره نسبت به تولید
- تنظیم جیره نسبت به موجودی مرغ
- تنظیم جیره بر اساس نوع آشیانه
- میزان نمک جیره
- شناسایی مرغ هایی که تخم نمی گذارند
- تنظیم جیره مناسب
- تحریک اشتهای طیور برای تبدیل بهتر