هنر و فن هرس در صنعت باغداری به تدریج پیشرفت نموده و به صورت مرسوم امروزی درآمده است. تجربه های علمی و عملی در مورد اجرای عملیات هرس روی درختان هسته دار نشان می دهد که نخست شناسایی دقیق اعضا و اندامهای مختلف آن ضروری می باشد. زیرا عدم آشنایی و اطلاع از خصوصیات و وظایف اندام های گیاهی و اجرای عمل هرس به جای آن که مفید باشد، عملی مضر و خطرناک برای رشد و نمو و باردهی درختان هسته دار می باشد.
بنابراین لازم است قبل از اقدام به هرس درختان هسته دار، به طور دقیق از خصوصیات درخت، گونه، واریته، سن، آب و هوای منطقه، آفات و بیماری های شایع و مسائل خاک و آب اطلاع صحیحی در دست داشته باشیم. زیرا با عمل هرس در قدرت زایشی و رویشی درختان هسته دار مستقیما دخالت می نماییم. به قولی علم و فن هرس را می توان با عمل جراحی که روی انسان انجام می گیرد مقایسه نمود که بشر توانسته است در رشد و نمو گیاهان و میزان محصول دخالت نموده و در پاره ای موارد با ایجاد فرم های خاصی زیبایی چشمگیری را خلق نماید.
بنابراین سعی شده است در این کتاب با گفتاری ساده مطالبی در مورد اصول و روش های هرس درختان هسته دار بیان شود.
مخاطبان و بهره برداران کتاب
ناظران فنی باغات
مروجین کشاورزی
مددکاران ترویجی
باغداران
هدف های آموزشی
خوانندگان گرامی شما با مطالعه این کتاب:
با تعریف هرس
با انواع هرس
زمان هرس
هرس فرم
هرس میوه
آشنا می شوید.
فهرست مطالب
هرس
- تعریف هرس
- انواع هرس
- اصول کلی هرس
- اهداف هرس
زمان هرس
هرس درختان هلو و شلیل
هرس زردآلو
هرس گیلاس و آلبالو
هرس آلو و گوجه