در این کتاب آموزشی که به صورت کاملا رنگی تهیه شده با راهکارهای اصولی پرورش و نگهداری مرغ بومی برای رسیدن به بیشترین بهره وری آشنا می شوید.
پرورش طیور به ویژه مرغ بومی از گذشته های دور در ایران رایج بوده است. خانواده های روستایی و عشایری، با نگهداری تعدادی مرغ و خروس، آن ها را پرورش می دادند و با استفاده از گوشت، تخم و پر آن ها، بخشی از نیازهای افراد خانواده را بر طرف می کردند. همچنین مقدار اضافی مرغ و تخم مرغ تولیدی را به شهرها برده و می فروختند.
امروزه نیز در بیشتر روستاهای کشور با کمترین هزینه و امکانات پرورش مرغ بومی به صورت گله های کوچک انجام می شود. هر چند این گله ها معمولا به علل بهداشتی، تغذیه ای و ژنتیکی تولید و بازده کمی دارند و نقش آن ها در اقتصاد و تغذیه روستاییان محدود می باشد.
فهرست مطالب کتاب آموزشی :
دلایل اهمیت پرورش و نگهداری مرغ بومی در روستاها
انتخاب نژادهای تخم گذار
پرورش جوجه بومی یک روزه
پرورش نیمچه بومی
استفاده از تخم نطفه دار برای جوجه کشی
جایگاه مرغ:
- دلایل ساخت جایگاه
- شرایط جایگاه
- مقدار فضای لازم برای جایگاه ( دارای سقف )
- مقدار فضای باز ( بدون سقف)
- محل خواب
- محل تخم گذاری ( لانه )
بهداشت جایگاه
تغذیه مرغ بومی
آب مصرفی مناسب
رعایت بهداشت و پیشگیری از بیماری ها
بیماری های طیور
بیماری نیوکاسل
- پیشگیری و کنترل
بیماری آنفلوانزای مرغی
- پیشگیری و کنترل