کتاب آموزشی کاشت تا برداشت زعفران
زعفران گیاهی چند ساله است. این گیاه به خانواده زنبق تعلق دارد و به وسیله بنه یا نوعی پیاز تکثیر پیدا می کند.
از ویژگی های عمده کاشت زعفران این است که با یک بار کاشت برای مدت ۱۰-۵ سال عملیات برداشت صورت می گیرد. ارزش یک کیلوگرم زعفران برایر ۳-۲ تن گندم است که به علت حجم بسیار کمی که دارد حمل و نقل آن بسیار آسان و از جمله محصولات صادراتی به شمار می آید.
گیاهی است کم توقع، یار و یاور محرومان و از بین گیاهان زراعی ایران مناسب ترین گیاه برای نقاط محروم و دور افتاده است.
با توجه به اهمیت زعفران و امکان گسترش کشت آن خصوصا در مناطقی که به خاطر محدودیت آب امکان کشت تابستانه میسر نمی باشد و به لحاظ محدود بودن نیاز آبی، سعی بر این گردیده که اطلاعات لازم برای اولید این محصول جمع آوری و در این کتاب آموزشی در اختیار علاقمندان به زراعت زعفران قرار داده شود.
مخاطبان کتاب آموزشی :
کشاورزان پیشرو زعفران کار
کارشناسان ترویج کشاورزی
هدف های کتاب آموزشی :
خوانندگان گرامی شما پس از مطالعه این کتاب با موارد زیر آشنا می شوید:
با کاشت زعفران و تهیه بستر مناسب کاشت آشنا می شوید.
مراقبت های مربوط به زراعت زعفران را فرا می گیرید.
با نحوه برداشت و خشک کردن صحیح آن آشنا می شوید.
فهرست مطالب کتاب آموزشی :
اهداف توسعه کشت زعفران
مزایای کاشت زعفران
مشخصات گیاه شناسی زعفران
انتخاب محل و تهیه زمین زعفران
انتخاب پیاز و آماده نمودن آن
زمان کاشت و نحوه کاشت
مراقبت های مربوط به سال اول
مراقبت های مربوط به سال دوم به بعد
برداشت زعفران و خشک کردن آن
خواص زعفران
نکته ها