کتاب آموزشی کاشت زعفران
زعفران گران ترین محصول کشاورزی جهان و مهم ترین محصول صادراتی کشاورزی ایران است. زعفران، مواد معدنی، آب و ویتامین های مختلف دارد که باعث می شود غذا آسان تر هضم شود، بی خوابی را رفع و در درمان بیماری های چشم و دفع سنگ کلیه موثر است.
به غیر از مصرف زیاد داخلی همه ساله مقدار قابل توهی ارز با صادرات زعفران وارد کشور می شود. کشاورزان عزیز باید بکوشند براساس توصیه کارشناسان و مروجان کشاورزی، کاشت، داشت و برداشت این محصول با ارزش را اصولی و علمی انجام دهند. در چنین صورتی هم تولید محصول افزایش خواهد یافت و هم کیفیت زعفران های برداشت شده بالا خواهد رفت.
اگر بتوان زعفران های تولید شده را با رعایت اصول به زراعی به صورت بهداشتی دربسته بندی های زیبا و بازار پسند، تهیه و عرضه کرد مطمئنا می توانیم بازارهای جهانی را به خرید بیشتر آن جلب کنیم که در چنین حالتی رونق اقتصادی بسیار خوبی برای کشاورزان زعفران کار فراهم خواهد شد.
این کتاب آموزشی می کوشد تا کشاورزان عزیز را به کاشت، داشت و برداشت صحیح زعفران راهنمایی کند.
هدف های کتاب آموزشی :
زعفران کاران عزیز شما پس از خواندن این کتاب آموزشی :
با ویژگی های گیاه زعفران آشنا می شوید
پیازهای سالم را می شناسید
پیازهای زعفران را با روش های اصولی ضدعفونی می کنید.
پیازها را با روش صحیح می کارید.
روش های صحیح آبیاری، وجین، کودپاشی، سله شکنی، حصارکشی، مبارزه با آفت ها و بیماری ها و تناوب زراعی را انجام می دهید.
محصول تولید شده را به موقع و به بهترین روش برداشت می کنید.
از مرحله کاشت، داشت تا پس از برداشت از ضایعات محصول تولید شده جلوگیری می کنید.
فهرست مطالب کتاب آموزشی :
مشخصات گیاه شناسی زعفران
مشخصات پیاز زعفران سالم
آب و هوا و خاک
کاشت
داشت
- آبیاری
- وجین
- تغذیه صحیح زعفران ( کود دادن )
- تناوب زراعی و سله شکنی
- حصارکشی
- مبارزه با آفات، بیماری ها و علف های هرز
برداشت
- خشک کردن زعفران
- جا به جایی و حمل و نقل زعفران
- میزان عملکرد زعفران
- مزایای کشت زعفران