کتاب آموزشی کاشت و پرورش بادام
بادام در بسیاری از مناطق آسیای مرکزی، غربی، ترکمنستان، ازبکستان، تاجیکستان، قرقیزستان، ایران و افغانستان وجود دارد. انتخاب نمونه های بادام مغز شیرین از میان گیاهان خودروی آن که عموما دارای مغز تلخ بودند موجب توسعه کشت آن شده است. مصرف بادام از ۴۰۰۰ سال قبل از میلاد توسعه یافته است و در حدود ۴۵۰ سال قبل از میلاد مسیح از یونان به سواحل مدیترانه گسترش یافته است.
مراکز عمده کاشت و پرورش بادام عبارتند از: اسپانیا، ایران، پرتغال، یونان، مراکش، تونس، ترکیه، فرانسه و ایتالیا. بادام توسط کوچ نشینان اولیه به ایالات متحده انتقال یافته و در شرایط اقلیمی کالیفرنیا به صورت موفقیت آمیزی توسعه یافته است که نخستین باغ تجارتی بادام در سال ۱۸۴۳ در امتداد رودخانه بیر در دره ساکرامنتو ثبت شده است.
مخاطبان کتاب آموزشی :
مروجین کشاورز
مددکاران ترویجی
باغداران
سایر علاقمندان
اهداف کتاب آموزشی :
مخاطبان پس از مطالعه این کتاب آموزشی با موارد زیر آشنا می شوند:
مناسب ترین اقلیم و شرایط آب و هوا برای درخت بادام
مناسب ترین خاک برای درخت بادام
اصول اولیه عملیات احداث باغ بادام
شرایط طبیعی گلدهی و گرده افشانی و علل عدم گلدهی در بادام
مراحل ریزش گل و میوه در درخت بادام
اصول داشت درخت بادام
عناصر مورد نیاز برای تغذیه درخت بادام
اصول و نیازهای آبیاری درخت بادام
آفات و بیماری ها
شرایط برداشت میوه بادام
فهرست مطالب کتاب آموزشی :
آب و هوا
خاک
عملیات احداث باغ
گلدهی و گرده افشانی
ریزش گل و میوه در بادام
داشت
تغذیه درختان بادام
آبیاری باغات بادام
تعدادی از آفات و بیماری های مهم بادام
برداشت