با افزایش سرسام آور جمعیت نیاز به تامین غذا و پوشاک هر روز بیشتر احساس می شود. از طرفی میزان آب های شیرین موجود جهت استفاده در مصارف کشاورزی بسیار محدود است، به طوریکه تنها ۲۰ درصد زمین های زراعی دنیا زیر کشت آبی قرار دارند. بنابراین نیاز به افزایش تولید محصولات کشاورزی، ایجاب می کند که سطح بیشتری از این اراضی زیر کشت آبی برود. برای این کار لازم است با روش های مناسب از تلفات آب جلوگیری کنیم. اگر کارایی آبیاری را افزایش دهیم می توانیم سطح بیشتری از اراضی خود را زیر کشت آبی برده و تولید بیتشتری داشته باشیم.
طبیعی است که هر زمینی با توجه به شرایط آب و هوایی، حاصلخیزی خاک، مدیریت زراعی، توان تولید مشخصی دارد: عواملی نظیر فرسایش، عدم زهکشی اراضی، شور و باتلاق شدن خاک، بالا آمدن و حتی پایین رفتن آب زیر زمینی تهدید کننده آب و خاک هستند. با شناخت این عوامل می توانیم تولید را افزایش دهیم.
در این کتاب تلاش شده کشاورزان و بهره برداران را با مسایل و مشکلات آب و خاک و چگونگی استفاده پایدار و اصولی از این منابع آشنا کنیم.
فهرست مطالب
آب و آبیاری
روش های آبیاری
انواع آبیاری
کیفیت آب در آبیاری
مدیریت در آبیاری
زهکشی
فرسایش
تشکل های آب بران