با افزایش جمعیت نیاز مردم به میوه ها و به خصوص سبزی ها روز به روز افزایش می یابد. در حال حاضر از تکنولوژی نوین در تولید سبزی و صیفی بهره می گیرند تا نیاز جمعیت جهان را به این مواد غذایی پاسخ دهند. بسیاری از سبزیجات و صیفی جات و حتی میوه جاتی از قبیل توت فرنگی و موز با استفاده از گلخانه های مجهز پرورش داده می شوند تا با بالا بردن راندمان تولید از ضایعات نیز جلوگیری کنند. کشت محصولات گلخانه ای از جمله خیار در کشورمان از رونق خوبی برخوردار شده است که ضمن تامین نیازهای مردم موجب اشتغال بسیاری از جوانان و فارغ التحصیلان بخش کشاورزی شده است.
با استفاده از گلخانه می توان محصول تازه و مرغوب را خارج از فصل عادی، هنگامی که هوای آزاد برای تولید مناسب نیست پرورش داده و با قیمت مناسب به بازار عرضه نمود. همچنین با استفاده از سیستم های مختلف آبیاری در مصرف آب نیز صرفه جویی نمود. ارقام محصولات گلخانه ای که برای کاشت در فضای سرپوشیده تهیه شده است فوق العاده پر محصول و مرغوب می باشد، به همین دلیل با فراهم نمودن شرایط و رعایت نکات فنی می توان چندین برابر محصول برداشت کرد.
فهرست مطالب
مبانی تولید محصولات گلخانه ای
اسکلت گلخانه
پوشش گلخانه
سیستم های تهویه
آبیاری
کود دهی
کودهای کامل
ضد عفونی خاک
تراکم کشت
هدایت بوته ها
هرس
ریزش گل
آفات و بیماری ها
علف های هرز گلخانه
محصولات مهم گلخانه ای
خیار
گوجه فرنگی
گرده افشانی و باروری
طالبی
فلفل
توت فرنگی