انار نیز مانند بسیاری از میوه ها بومی ایران بوده و بنا به شواهد تاریخی از نواحی اطراف دریای خزر، کوه های زاگرس و بعضی از کشورهای مجاور از طرف غرب به یونان و از طرف شرق به هندوستان راه یافته است. میوه انار صدها سال قبل از میلاد مسیح شناخته شده بود و در ادبیات قدیمی مانند اشعار هومر از این میوه نام برده شده است. انار برای کارتاژها جنبه تقدس داشته و در کشورهای شرق به نام میوه بهشتی معروف می باشد. در آسیا این میوه در کشورهای هندوستان، افغانستان، ازبکستان و معدودی از کشورهای همجوار کشت می شده است. در بسیاری از کشورهای آسیایی این محصول به چشم نمی خورد. در قاره اروپا در کشورهای ایتالیا، یونان و اسپانیا کشت می شده و از طریق اسپانیا به مکزیک نیز راه یافته است. کشت انار در کشورهای آفریقایی اطراف دریای مدیترانه نیز متداول می باشد.
فهرست مطالب
مقدمه
مناطق تولید و سطح زیر کشت انار در ایران
شرایط آب و هوایی مناسب کاشت انار
مشخصات گیاه شناسی انار
ترکیبات میوه انار
فیزیولوژی
آفات و بیماری های عمده انار
اهمیت انار به عنوان یک میوه صادراتی
روش نگهداری انار
زمان برداشت انار
دمای مناسب برای نگهداری
روش گندزدایی ( ضد عفونی ) انار برای نگهداری
درجه بندی و بسته بندی
بررسی و ویژگی انارهای مناطق مختلف ایران