کتاب های آموزشی توصیه هایی برای افزایش ماندگاری میوه مرکبات
کتاب های آموزشی توصیه های لازم جهت افزایش ماندگاری میوه های مرکبات پس از برداشت و توصیه های لازم برای افزایش عمر نگهداری مرکبات در انبارهای معمولی، فنی و سردخانه
یکی از شیوه هایی که به عنوان روشهای نوین مطرح است بسته بندی میوه می باشد. توسعه و کاربرد بسته بندی میوه تازه، کاهش ضایعات و افزایش زمینه های صادراتی و ارزش افزوده آن را در پی خواهد داشت. بررسی و پژوهش فرآیندهای زیر، تاثیر زیادی در افزایش عمر ماندگاری میوه های مرکبات دارد:
- فرآیندهای بعد از برداشت و قبل از بسته بندی
- فرآیندهای مربوط به بسته بندی
- فرآیندهای بعد از بسته بندی و نگهداری در شرایط کنترل شده
- و…
فرآیندهای نگهداری میوه به روش سنتی و در فضای معمولی دارای نارسایی هایی است که مهمترین آن، کاهش وزن میوه های ذخیره شده و پیروی فرآیند از شرایط غیر قابل کنترل محیطی می باشد.
بعضی از عوارض فیزیولوژیکی، پاتولوژیکی و ضایعات قبل، حین و پس از برداشت مرکبات مجموعا بیش از ۳۰% از محصول تولید شده را از بین می برد. قسمت عمده این ضایعات را می توان به سادگی با اجرای برنامه های صحیح و مراقبت های حین برداشت و پس از برداشت و رعایت نکات مهم و اساسی و در عین حال ساده که در این کتاب ها به آن ها اشاره گردیده است کاهش داد. امید است این توصیه ها که به زبان ساده تهیه گردیده است بتواند در جهت کاهش ضایعات مرکبات و افزایش درآمد کشاورزان، باغداران و تولیدکنندگان کشور موثر باشد.
فهرست موضوعات مورد بررسی در کتاب ها:
اثرات برداشت نامناسب میوه در فرآیندها
نقش فرآیند میوه ها در جهت افزایش ماندگاری
کاربرد گرما درمانی در کنترل پوسیدگی میوه
نکات مهم در بسته بندی میوه های مرکبات
توصیه های فنی و کاربردی در مراحل عملیات کاشت و داشت
توصیه های فنی و کاربردی در عملیات برداشت
توصیه های فنی و کاربردی در مرحله پس از برداشت
توصیه های فنی و کاربردی در مرحله بسته بندی
توصیه های فنی و کاربردی در زمان انبارداری
+ به همراه ۲۳ توصیه لازم برای افزایش عمر نگهداری مرکبات در انبارهای معمولی، فنی و سردخانه