میوه توت فرنگی که در کشور ما سابقه چهل ساله دارد، از معدود میوه هایی است که جدا از مصرف تازه خوری، با قرار گرفتن در مسیر پروسس و فناوری ( از طریق صنایع تبدیلی ) می تواند ضمن ایجاد ارزش افزوده در کارآفرینی و ایجاد شغل نقش مهمی ایفا می کند. این محصول به لحاظ عکس العمل های اکولوژیکی دارای طیف سازگاری بالایی است و در منطقه شمال غرب کشور می تواند در شرایط آفتاب مستقیم هوای خنک کوهستان و خاک های سبک این منطقه محصول پر درآمدی داشته باشد. سطح زیر کشت این محصول در حدود ۲۵۰۰ هکتار و تولید سالیانه آن بیش از سی هزار تن میوه است. بررسی ها نشان می دهند که هر ساله مقدار قابل توجهی از محصول توت فرنگی در مراحل قبل و بعد از برداشت، به علت های خاصی که عمده آن لهیدگی و فساد میکروبی است از بین می رود در مورد میزان ضایعات اختلاف نظر وجود دارد، ولی به هر حال در حدی است که باید در جهت کاهش و رفع آن تلاش نمود.
هدف های این کتاب آموزشی:
با راههای کاهش ضایعات توت فرنگی آشنا شوید.
تمام عوامل انسانی و اقلیمی و میکروبی که در ضایعات توت فرنگی نقش دارند شناخته می شوند.
با راههای صحیح برداشت و درجه بندی توت فرنگی آشنا می شوید.
با اهمیت بسته بندی و اثرات آن در نگهداری میوه و بازار پسندی آشنا می شوید.
با اهمیت سرد کردن اولیه و نقش آن در ماندگاری توت فرنگی آشنا می شوید.
با روش نگهداری توت فرنگی آشنا می شوید.
فهرست کتاب آموزشی
کشت توت فرنگی جلویی از کشاورزی پایدار
رشد و نمو میوه
کاهش ضایعات توت فرنگی
نقش دما
عوامل بیماری زا قارچی
نقش آسیب دیدگی
نقش برداشت درجه بندی
بسته بندی توت فرنگی
اهمیت سرد کردن اولیه
شرایط انبارهای سردخانه ای توت فرنگی
مدیریت، کنترل و کاهش ضایعات توت فرنگی