جهت کاهش احتمال ورود ویروس آنفلوانزای مرغی به فارمهای پرورش لازم است اقدامات زیر را به صورت جدی در واحد معمول فرمایید.
۱) قبل از جوجه ریزی نسبت به پاکسازی و ضد عفونی کامل فارم با دقت کامل و بر اساس برنامه مکتوب قبلی اقدام نمایید.
۲) با مشورت با شبکه دامپزشکی منطقه نسبت به جوجه ریزی اقدام نمایید.
۳) حتی المقدور قبل از ورود جوجه، دان مورد نیاز را تامین نموده و از تهیه دان از منابع آلوده منجمله سایر مرغداری ها اکیدا خودداری نمایید.
۴) جوجه مورد نیاز را از منابع مطمئن تهیه و از ابتدای ورود جوجه های وارد را از گله حذف نمایید. جوجه ها در روزهای اول و هفته اول نیاز به مراقبت بیشتری دارند.
۵) شرایط محیطی مناسب را جهت پرورش جوجه ها فراهم آورید، تهویه، حرارت و رطوبت نامناسب زمینه ساز رشد اجرام بیماری زا است.
۶) کلیه سطوح سالن پرورش و نیز انباردان اعم از کف، سقف، دیوارهای داخلی و خارجی بایستی صیقلی و قابل شستشو و ضد عفونی باشد.
۷) از ورود پرندگان و جوندگان به داخل سالن ها و انبار یا ایجاد تمهیداتی از قبیل نصب توری جلوگیری نمایید.
۸) از ورود افراد متفرقه به فارم جلوگیری نمایید.
۹) واحدهای پرورش مرغ مادر نسبت به اصلاح سیستم دوش و یک طرفه نمودن مسیرهای ورودی به فارم اقدام نمایند.
۱۰) دو واحدهای تخمگذار و گوشتی در صورت امکان نسبت به برقراری سیستم قرنطینه و دوش برای پرسنل اقدام نمایید. در صورت عدم امکان استفاده از دوش، تعویض کامل لباس و کفش و استفاده از کلاه و ماسک الزامی گردد. این مورد در خصوص دامپزشکان و گروه های واکسیناسیون با دقت و شدت بیشتری العمال گردد.
۱۱) در صورت عدم برقراری سیستم دوش از کلیه کارگران شاغل در واحد خواسته شود در پایان روز و یا قبل از شروع کار در منزل دوش بگیرند.
۱۲) از کلیه پرسنل شاغل تعهدی مبنی بر عدم نگهداری مرغ بومی، زینتی و یا هر نوع پرنده دیگر در منزل اخذ شود و نیز در صورت امکان از محل سکونت آنان بازدید به عمل آید.
۱۳) برای هر سالن کارگر جداگانه در نظر گرفته شود و از تردد افراد بین سالن ها به ویژه در زمان وقوع تلفات جدا جلوگیری شود.
۱۴) در ورودی فارم و نیز هر سالن حوضچه جهت ضد عفونی چکمه ها و نیز ظرف مخصوص جهت ضد عفونی دست ها تعبیه گردد.
۱۵) در اولین فرصت نسبت به آزمایش میکروبی آب مصرفی اقدام و سپس هر ۶ ماه یکبار تکرار نموده و از سلامت آب مطمئن شوید. ورود باکتری ها از طریق آب یا هر عامل دیگر زمینه تکثیر ویروس ها را فراهم می نماید. در صورت آلوده بودن آب با مشورت کارشناس مربوطه رفع نقص نمایید.
۱۶) حتی المقدور از نگهداری گله در چند سن خودداری فرمایید و فاصله مناسب بین دو جوجه ریزی در نظر گرفته شود.
۱۷) ورود کلیه کامیون ها پس از عبور از حوضچه ضد عفونی صورت گیرد. به شکلی که چرخها به طور کامل ضد عفونی شود و نیز دیواره های بیرونی کامیون ضد عفونی شود.
۱۸) کلیه ورود و خروج ها ثبت شود تا امکان ردیابی عامل انتقال دهنده میسر گردد.
۱۹) کلیه اقدامات منجمله واکسیناسیون، نوع واکسن، شماره بچ واکسن و نام افراد واکسیناتور در دفتر ویژه ای یادداشت شود.
۲۰) در طول دوره پرورش از ورود پرندگان جدید به گله خودداری نموده و در صورت نیاز و در شرایط اضطراری پرندگان تازه وارد قرنطینه شوند و پس از طی دوره قرنطینه به سالن ها معرفی شوند.
۲۱) نسبت به پایش گله از نظر تیترهای ایجاد شده و نیز احتمالا ورود اجرام بیماری زای جدید اقدام نمایید این دوره با تاکید بیشتر در گله های تخمگذار ( اجداد، مادر، تجارتی ) باید صورت پذیرد.
۲۲) استفاده از آبخوری نیپل باعث کاهش آلودگی آب مصرفی می شود.
۲۳) از وارد آوردن استرس های بی مورد به گله از قبیل ورود افراد به شکل ناگهانی، ایجاد سر و صدای ناهنجار، کاهش یا افزایش غیر طبیعی دمای سالن، کاهش رطوبت شدید قطع ناگهانی دان یا آب، قطع ناگهانی تهویه خودداری فرمایید.
۲۴) از سیستم داکت منتهی به حوضچه ضد عفونی در پشت هواکش ها استفاده نمایید. در این خصوص با اداره طیور استان تماس حاصل فرمایید.
۲۵) نسبت به دفع بهداشتی تلفات یا سوزاندن لاشه ها با لاشه سوز اقدام و از خارج کردن لاشه طیور اکیدا خودداری نمایید.
۲۶) هر نوع کاهش مصرف دان، کاهش تولید یا افزایش تلفات در اسرع وقت به اطلاع نزدیکترین شبکه دامپزشکی رسانده شود.
منبع: خرید مجازی
محصولات فروشگاه در زمینه پرورش مرغ
[product-catalogue id=’7′]